Bemutatták a legkisebb fogyasztású luxusautót

A Lincoln MKZ Hybrid 2013-as modellje még idén megjelenik, és nemcsak új, merész külsővel ruházták fel, hanem sokkal takarékosabbá is tették.

Az Egyesült Államok környezetvédelmi hatósága, az EPA (Environmental Protection Agency) tesztelte az autót, és üzemanyag felhasználás szempontjából hatékonynak találta, az új Lincoln mindössze 5,2 litert fogyaszt 100 kilométeren, így hivatalosan is ez a legzöldebb ma kapható luxusautó az Egyesült Államokban. Az EPA besorolással olyan közvetlen versenytársakat előzött meg a gyártó, mint a Lexus 300H modelljét, vagy a BMW ActiveHybrid 3-at. Az új MKZ három változatban rendelhető meg, ezek egyike egy 188 lóerős 2.0L hibridhajtású motorral van felszerelve. Érdekes módon a vásárlók szabadon választhatnak a hagyományos és a hibrid MKZ modellek között, ugyanis mindkettőt ugyanazon az áron dobják piacra 35,935 dollárért (7,9 millió forint).

lincoln mkz

Ajánlott tartalom

Rekordmagas szinten a csehországi személyautó-gyártás

Az első negyedévben éves szinten 11,5 százalékkal 394 443 darabra nőtt a személyautó-gyártás Csehországban - közölte a cseh autóipari szövetség csütörtökön Prágában. A közlemény szerint ez az eddigi legmagasabb első negyedévi termelési adat.

Nincs hozzászólás

  1. 1L alatti fogyasztás is sok 2013 ban.
    Ezen kivül senki sem beszél a tervezett avulásról?
    Nevetséges

    Azonnali változást Követelünk!