Kezdőlap / Technológiák / Zöld autó / Bioetanol / Bemutatták a leghosszabb etanol csővezetékének terveit
Tudj meg többet: Bioetanol

Bemutatták a leghosszabb etanol csővezetékének terveit

A dél-dakotai POET Ethanol Products és a texasi Magellan Midstream Partners javaslatot tett egy 1800 mérföld hosszú csővezeték-projektre.

A cső, mely egész Indiana államon és Észak-Indianapolis-on keresztül fut, a piacokra szállítja az etanolt, hogy ott üzemanyagként adják el. Ez a 4 milliárd dollár értékű projekt lesz a leghosszabb, melyet valaha is építettek az Egyesült Államokban – 3,6 milliárd liter üzemanyagot szállít majd évente. Az üzemanyagot a  kukoricából és cellulóz termékekből fogják előállítani. Ez a projekt nem csupán zöld üzemanyagot szállít a piacra, de munkavállalók ezreit foglalkoztatja majd. Várhatóan csak az építési folyamat során 80.000 munkahely fog létrejönni.

Az egyetlen akadály, mellyel a POET-nek szembe kell néznie, az a pénz hiánya. Azonban azt remélik, hogy biztonsági másolat elkészítésével megkapják a várva várt kölcsönt a szövetségi kormánytól.
Míg úgy tűnik, hogy a tervvel a bioüzemanyagok felhasználását szeretnék növelni, egyes tudósok véleménye szerint a nem élelmiszer célú növénytermesztést (például a kukorica és a fű termesztését) kell ösztönözni, hogy elkerüljük a jövőbeni élelmiszerválságot.

Ajánlott tartalom

Hétfőtől tilos behajtani régi, szennyező dízelautókkal a brüsszeli régióba

Hétfőtől a 22 évesnél idősebb, illetve alacsony környezetvédelmi besorolású járműkategóriákba tartozó dízel üzemű járművek nem hajthatnak be a Brüsszel Fővárosi Régióba, a tilalmat megszegők 350 euró (mintegy 115 ezer forint) azonnali bíráságot kapnak.