Bemutatkozik az egyedülálló mobil napelemes töltőállomás Gönyűn

Formula Student Hungary rendezvényhelyszín a Rezipe projektben megvalósított, mobil napelemes töltőállomás bemutatóját szombaton tartják a Formula Student Hungary rendezvény keretében.

A rendezvény látogatói a Pannon Novum Nonprofit Kft. új, demonstrációs eszköze segítségével megismerhetik a közeljövő közlekedési koncepcióját: emissziómentes járműveinket megújuló energiaforrásból táplálva környezetbarát módon közlekedhetünk a településeinken és akár azok között is, írja a kisalfold.hu.

A CENTRAL EUROPE Program keretében futó REZIPE projekt egyik fő célja az emissziómentes közlekedési módok megismertetése a szélesebb közönséggel és azok népszerűsítése, elterjesztése a partnerrégiókban.

A most bemutatott mobil töltőállomás egyidejűleg két PEDELEC töltését teszi lehetővé napenergia hasznosításával. Az egyedülálló hazai fejlesztés a győri Meshining Engineering Kft. kivitelezésében készült el.

Az elektromos töltőállomás mobil jellegéből adódóan kiválóan alkalmas nem csak demonstrációs eseményeken való részvételre, hanem egy-egy helyszínen fix töltőpont felállítása előtt a töltési igények nagyságának felmérésére.

A mobil elektromos töltőállomás használói szabványos 230V-os csatlakozókon keresztül, saját PEDELEC töltőjüket csatlakoztatva tudják kerékpárjuk akkumulátorát újratölteni.

A töltéshez azonosítókártya szükséges, ami a Pannon Novumnál igényelhető (pannonnovum@pannonnovum.hu).

Az azonosításra a felhasználói szokások feltérképezése és biztonsági okok miatt van szükség. A mobil töltőállomás a MOBILIS Interaktív Kiállítási Központ előtti területen lesz megtalálható a tesztidőszak zárását követően.

Azok pedig, akik nem ismerik a PEDELEC-ek előnyeit, a helyszínen kipróbálhatják a két Leier Ecoline elektromos kerékpárt. A településeken belül 5-10 km-es (de akár nagyobb) távolságok is – különösebben nagy erőfeszítés nélkül – megtehetők ezekkel az elektromos motorral felszerelt, a hajtást megkönnyítő kerékpárokkal.

Ajánlott tartalom

Februárban megcsappant az elektromos autók eladása

Februárban 10,1 százalékkal nőtt éves összevetésben a forgalomba helyezett új autók száma az Európai Unióban. A legnépszerűbb választás továbbra is a benzinüzemű kivitel volt, a második legnépszerűbb pedig a hibrid-benzines. Az akkumulátoros elektromos autók részesedése februárban nem változott az egy évvel korábbihoz képest, elmaradt viszont a tavalyi átlagtól.