Beindul az Egyesült Államok első közhasznú tengeri vízierőműve

A keleti parti Maine államban lesz az Egyesült Államok első olyan, az országos elektromos hálózathoz csatlakozó vízierőműve, amely a tenger árapály-mozgását használja ki.

Az Eastport partjainál készülő erőmű az amerikai energiaügyi minisztérium 10 millió dolláros beruházásából épült és a tervek szerint 14 millió dolláros bevételt hoz a helyi gazdaságnak a megtermelt villamos energia eladásával, egyúttal 100 hosszú távú munkahelyet is teremt.(Aiolus News) Steven Chu miniszter emlékeztetett arra, hogy az Egyesült Államok sokféle megújuló energiájának széles körű kihasználása fontos része Obama elnök energetikai politikájának a munkahely-teremtésben és az ország globális versenyképességének növelésében. Éppen ezért kell erősíteni az árapály-energia kiaknázását minél több olyan tengerpart menti nagyváros esetében, amelyekben egyre nagyobbak a villamos energia-igények.

Ajánlott tartalom

A napelemek megtermelik a Kstar energiatárolója egyszerűen eltárolja az energiát

A KSTAR az új energiaforrások és a teljesítményelektronika egyik vezető márkája. Ide tartoznak az adatközpontok számára kritikus infrastruktúrák elemei (UPS, akkumulátorok és precíziós klímaberendezések), a moduláris adatközpont-megoldások, valamint átfogó fotovillamos és energiatárolási megoldások.