Barkácsoljon többfunkciós jelzőrendszert és sebességmérőt biciklijéhez!

Jenna deBoisblanc elhatározta, hogy megtanít minden érdeklődőt arra, hogyan készíthet saját kerékpárjához számítógépes rendszert.

A készülék lelke az Arduino, egy egyszerű számítógép, melyhez ingyen írhatunk és tölthetünk le programokat. Ehhez köthetünk egy sebességmérőt és egy kijelzőt. Jenna videóiban lépésről-lépésre elmagyarázza, mire lesz szükségünk és hogyan készítsük el a rendszert, mely index- és stoplámpának, vagy egyszerű láthatósági jelzésnek is használható. A kerékre szerelt érzékelő segítségével pedig sebességet és a megtett távolságot is mérhetünk a biciklin. A kormányon található számítógép és a hátsó kijelzőt is egy lítium-polimer akkumulátor látja el energiával. Jenna videóiban és blogján minden fontos alkatrészt felsorol, és hasznos tippekkel is szolgál a szerelési útmutató mellett. Aki szeretne egyedi jelzőrendszert és fedélzeti számítógépet a kerékpárjára, az itt minden szükséges információt megtalál.

Ajánlott tartalom

A klímaváltozáson a fásítás segíthetne leginkább

Az erdőtelepítés, a fásítás az egyik legjobb eszköz a klímaváltozás negatív hatásainak kompenzálására - mondta az Agrárminisztérium (AM) agrárpiacért felelős helyettes államtitkára Balatonszárszón pénteken.