Bálna alakú úszó kert

Vincent Callebaut tervezte a bálna alakú úszó kertet, mely úgy lett kialakítva, hogy a folyókon ússzon az áramlattal, közben pedig szűrje meg a vizet.

A Physalia egy önfenntartó ökoszisztéma, mely a napból gyűjti össze a számára szükséges energiát. Célja a vízszennyezés bioszűréssel való csökkentése. A dizájn nem mindennapi, és örülnénk neki, ha ez a technológia egy nap fizikai formát is öltene és nem csak koncepció maradna. Callebaut új ötlete, egy gyakorlatilag úszó környezet, ami tele van kertekkel, zöld tető borítja, és kis napelemekkel van felszerelve. A vízturbinák a hajó alatt a víz sodrását felhasználva állítanak elő energiát. A hajó az összes energiáját megújuló energiából nyeri. A hajón belül 4 tematikus kert található, föld, szél, tűz, és víz témában, reprezentálva a 4 elemet. A Physalia a nevét a “Physalia physalis” nevű medúzáról kapta. Durva fordításban ez a név vízbuborékot jelent.

physalia

physalia

physalia

Ajánlott tartalom

Németh Szilárd: Európában a magyar családok kapták legolcsóbban az áramot és földgázt

A rezsicsökkentésnek köszönhetően 2024 márciusában Európában a magyar családok kapták legolcsóbban a háztartási villamos energiát és földgázt - tette közzé a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos szerdán közösségi oldalán.