Baleset a Tesla elektromos autójával: Hihetetlenül biztonságos

A Tesla Motors autója remekül teljesített, méghozzá sajnos éles körülmények között. Szerencsére nem lett sérültje a becsapódásnak.

Néhány napja még a leégett Tesla Model S -től volt hangos a nemzetközi sajtó. A márka 2012 óta gyártja az 5-ajtós elektromos autóját, mely összesen 416 lóerő és 600 Nm-es nyomaték leadására képes. Az elektromos motornak hála az autó a legerősebb tartományában (85 Kwh) 4.2 másodperc alatt éri el a 100 km/órát. A balestet követően a vezető azt mondta, hogy ez a világ legbiztonságosabb autója. „Valóban ez a világ legbiztonságosabb autója, ami most megmentette az életemet. Az elektromos autó olyannyira jól teljesített, hogy még a légzsákoknak sem kellett kinyílniuk. A biztonsági öv és a kabin mindentől megvédte a vezetőt, írjaa tisztajovo.hu.

-

Ajánlott tartalom

A GTKB Ganz fejleszti buszgyártási képességét

A GTKB Ganz Transelektro Közlekedési Berendezéseket Gyártó Kft. fejleszti buszgyártási képességét, egyebek közt új innovatív vezérlőrendszert hoz létre a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (Ginop) Plusz forrás felhasználásával - közölte a társaság az MTI-vel.