Nyolc mázsa balatoni halat juttat el Nyírkáta nehéz sorsú, munkanélküliséggel küzdő lakosainak a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium.

Balatoni halat adományoz a nyírkátai rászorulóknak a zöldtárca

Nyolc mázsa balatoni halat juttat el Nyírkáta nehéz sorsú, munkanélküliséggel küzdő lakosainak a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium.

Az adományból minden család asztalára mintegy másfél kilogramm hal jut a kétezer lakosú községben, ahol 650, többnyire munkanélküli család él – közölte kedden a zöldtárca az MTI-vel. Az önkormányzat a rászorulóknak szeptember óta nem, vagy csak részben fizette ki a segélyt.
A minisztérium adománya része annak a 25 tonna, közel 10 millió forint értékű, Balatonból kifogott halnak, amelyet rászorulók között oszt szét a zöldtárca. A balatoni halállomány nem őshonos fajainak lehalászása ugyanis fontos természetvédelmi feladat.

A zöldtárca decemberben közel 2 tonna halat juttatott el Balaton környéki szeretetotthonokhoz, nagycsaládosokat, időseket, hajléktalanokat támogató szervezetekhez, fogyatékosokkal, pszichiátriai betegekkel foglalkozó intézményekhez, karácsony előtt pár nappal pedig a Menhely Alapítvány VIII. kerületi nappali melegedőjében osztottak busapörköltet a minisztérium munkatársai.
A további haladományok elszállítása folyamatosan történik – közölte a zöldtárca.

Ajánlott tartalom

Feleslegessé vált mobiltelefonokat gyűjt az Auchan

Az Auchan Magyarország is csatlakozik ahhoz az akcióhoz, amelynek célja, hogy minél több, már nem használt mobilkészüléket, GPS-t, tabletet és ezekhez használt töltőt, kábelt gyűjtsenek vissza a magyar háztartásokból, elősegítve ezzel a körforgásos gazdaságot - közölte a vállalat hétfőn az MTI-vel.