Bagoly-ihlette elektromos autó a láthatáron

Ralph Tayler-Webb megtervezte bagoly-ihlette tiszta, ultra-könnyű és hátborzongatóan csendes koncepció autóját, melyet a természetkedvelő embereknek ajánl.

Az autó beolvad a környezetbe, ultrakönnyű, és teljesen biztos, hogy ugyanolyan érintetlen marad tőle a környezet, ahogy azt megláttad.

A modellt Ralph nem számítógéppel tervezte az autót, inkább kézzel készítette a modellt agyagból. Megfigyelést végzett nemzeti parkokban is, ahol külön tanulmányozta a madarakat repülés közben is. A tervező azért nem a számítógépes segítséget választotta, mert úgy véli, az agyag tapintása ebben a formában ökológiailag ösztönös érzést rejt magában – teljesen immateriális, de nagyon különleges.

Mivel elektromos, a Halcyon teljes békében áll a természettel. A villamos energiának hála csendes, és kiküszöböli a járművek szennyezőanyag-kibocsátását, annak közvetlen környezetében.
Az aerodinamikai zavart a minimumra csökkentették, hiszen a kerekeket lefedték, az utasteret pedig könnycsepp formájúra alkották.
A szerkezet porózus alumínium habból készült, ezért a Halcyon hasonlít a bagolyra, hiszen annak is üreges csontjai vannak – így súlya sokkal könnyebb.

Ajánlott tartalom

A hibrid autók eladása továbbra is emelkedést mutat

Csökkent a forgalomba helyezett új autók száma márciusban az egy évvel korábbihoz képest az Európai Unióban az európai autógyártók szakmai képviseleti szervezete, az ACEA honlapjára csütörtökön fölkerült adatok szerint.