Az USA legzöldebb egyetemei

A Sierra magazin közölte hatodik, éves ranglistáját az Egyesült Államok egyetemeiről a környezet megóvására tett erőfeszítéseik alapján.

Idén ősszel majdnem 20 millió diák kezdi el egyetemi tanulmányait az országban, az iskolák pedig egyre több figyelmet fordítanak a fenntarthatóságra. A Yale például 14 LEED-el (környezetkímélést tanúsító nemzetközi elismerés) rendelkező épületet működtet. A UC Davis West Village campusa pedig a legnagyobb zéró kibocsátású lakóterülete lesz. A Stanfordon növénytermesztést tanulhatnak a diákok első kézből, a helyi kertekben található búza és maláta is.

A tíz egyetem rangsora:
1. University of California, Davis (Davis, CA)
2. Georgia Institute of Technology (Atlanta, GA)
3. Stanford University (Stanford, CA)
4. University of Washington (Seattle, WA)

5. University of Connecticut (Storrs, CT)
6. University of New Hampshire (Durham, NH)
7. Duke University (Durham, NC)

8. Yale University (New Haven, CT)
9. University of California, Irvine (Irvine, CA)

10. Appalachian State University (Boone, NC)

Az idei nyertes a UC Davis komoly lépéseket tett a környezet megőrzése érdekében, minden campuson termelt hulladék 70 százalékát újrahasznosítják, és az egyetem rendkívül nagy figyelmet fordít az alternatív közlekedési módszerekre is, melynek köszönhetően minden nap 20,000 bicikli parkol az iskola területén.

Ajánlott tartalom

Ismét lehet pályázni a napelemes támogatásra

Az elutasított pályázatok hátterében téves feltételezés állt, miszerint az adószámmal rendelkező magánszemélyek által megjelölt ingatlanokban gazdasági tevékenység zajlik. A bejelentés azután történt, hogy sorra utasították el az ilyen pályázatokat, ellentétben a kiírásban foglaltakkal.