Sokan közülünk csalódtak a State of the Union-ön elhangzottakat hallván.

Az USA 2020-ra 28 %-kal csökkenti az üvegházhatást okozó gázok kibocsátását

Sokan közülünk csalódtak a State of the Union-ön elhangzottakat hallván.

Obama elnök hangsúlyozta az éghajlati és a tiszta energia-ügyi törvényjavaslat fejlesztésének jelentőségét, de emellett elkötelezett, a nukleáris energia, az új tengeri olajfúró és a „tiszta” szén ügyében is.

Örvendetes hír, hogy ezt követően az USA bejelentette, hogy 2020-ra 28 százalékkal csökkenti az üvegházhatást okozó gázok kibocsátását. A világ legnagyobb energiafogyasztója, az USA azáltal kívánja csökkenteni a kibocsátást, hogy növeli hatékonyságát és több megújuló energiát használ. A kormány csak 2008-ban 24,5 milliárd dollárt költött villamos energiára és üzemanyagra. A következő évtizedben 8-11 milliárd dollárnyi megtakarítást remél, hála ennek a kezdeményezésnek.

Minden szervezetnek kibocsátás-csökkentési célt kellett benyújtania, vagyis meg kellett határozniuk, hogy a 2008-as értékeikhez képest hogyan kívánják véghez vinni a 28 százalékos csökkentést. Az Office of Management and Budget, azaz a menedzsment és költségvetési iroda érvényesíti és pontozza az egyes hivatalok tervét és az éves szinten online teszi közzé a nyilvánosság számára.
A következő oldalon többet olvashat a kibocsátás csökkentésére irányuló, folyamatban lévő projektekről:

http://www.whitehouse.gov/administration/eop/ceq/

Ajánlott tartalom

Folytatódik a Kölcsönkapott levegő program

A Kölcsönkapott levegő egy tavaly indult program, amelynek célja, hogy megismertessük a fiatalokkal ezt a láthatatlan közeget, amely az egészséges élet része - mondta az Energiaügyi Minisztérium környezetügyért és körforgásos gazdaságért felelős államtitkára pénteken Budapesten, a programindító sajtótájékoztatón.