Az űrhotel közelebb van, mint gondolnánk

Az űrturizmus valósággá vált. Az orosz tervező csoport, az Orbital Technologies is megjelent a piacon, a Commercial Space Station (CSS) hotel kapszulával. Egy többfunkciós űrállomásnak tervezték, de a napenergiával működtetett űrhajó könnyen lehet, hogy 2016-ra a turisták kedvelt uticéljává fog válni.

A CSS 349 km-re a Földtől fog keringeni, ahol különböző tudományos feladatokat lát el, emellett pedig kereskedelmi célokra is fogják használni. 7 vendég élvezheti a 4 kabin adta lehetőségeket, ami olyan kilátást biztosít, mint semmi más. A vendégek függőlegesen, vagy vízszintesen elhelyezett hálózsákokban fognak aludni, amelyek segítségével elkerülhető a lebegés a kabinban. Ez egy kicsit más, mint a hagyományos kemping. A fürdőszobákban légöblítéses vécék lesznek. A turisták kicsit több luxust élvezhetnek, mint az átlagos asztronauták, ugyanis egy teljesen zárt kabinban tudnak majd fürödni. Az ételeket a Földön készítik elő, amit majd a fedélzeten lehet mikróban felmelegíteni. Sajnos az alkohol nem megengedett. Miután a turista szezonnak vége, a CSS-t átvehetik a tudósok hat hónapra, a feladatuk pedig az lesz, hogy segítsenek a közelben lévő, bajba jutott űrhajókon. A két napos túra 826000 dollárba fog kerülni.

Ajánlott tartalom

Az elmúlt időszakban az atomenergia folyamatos fejlődésen esett át

Nemzetközi előrejelzések is azt mutatják, hogy az atomenergetika reneszánsza következik, és ebben a folyamatban a Roszatom fontos szerepet vállal, technológiájával biztosítja a bővülés feltételeit - mondta Kirill Komarov, a Roszatom vezérigazgatójának első helyettese, nemzetközi üzletfejlesztési igazgató kedden Szocsiban, az Atomexpo záró sajtótájékoztatóján.