Kezdőlap / Rovatok / Energiagazdálkodás / Az új Apple központ tervezője most egy energiatakarékos repteret készít
Tudj meg többet: Napenergia

Az új Apple központ tervezője most egy energiatakarékos repteret készít

A Foster + Partners bejelentette, hogy ők fogják megtervezni Kuvait új nemzetközi repterét. A céljuk, hogy megalkossák a világ első LEED arany díjas terminálját.

A LEED kitüntetéseket azok az épületek kapják, melyek környezetbarát módon vannak kialakítva. Ezen az elképesztő dizájnon biztos meg akad majd az emberek szeme, akár a földön, akár egy repülőről nézik. Az épületben lesz néhány zöld megoldás, ezek közé tartozik az energiatakarékos kialakítás, és a hűtőrendszer is. Amikor legutóbb hallottunk a Foster + Partners-ről, akkor az új Apple központ terveit mutatták be Kaliforniában. Most, néhány kisebb tavat,óceánt átugorva a cég bejelentette, hogy ők tervezik Kuvait új nemzetközi repülőterét.  A reptér az arab sivatagban fog felépülni, ahol az átlaghőmérséklet 32 Celsius fok. Kuvait ezzel a világ egyik legmelegebb pontja. A reptéren egy betonoszlop sorozat fog segíteni a hűtésben, valamint a belső tér megvédésében. A tetőn napelemek lesznek elhelyezve, melyek folyamatosan gyűjtik majd a napenergiát. Az épületen rengeteg üveges rész lesz, mely biztosítja a természetes fényt, és visszaveri a káros napsugarakat.

a reptér
A masszív reptér három fő szárnyra lesz felosztva, melyek egyenként körülbelül 1.5 km hosszúak lesznek, és a középen elhelyezkedő, 25 méter magas dómhoz csatlakoznak. A reptéren lesznek sivatagi növények, valamint egy mesterséges vízesés, a hűtés érdekében. A sivatagban felépülésre kerülő reptéren évi 13 millió utassal számolnak, de ezt ki tudják majd bővíteni 50 millióra is akár a jövőben. Az reptér valószínűleg Kuvait új szimbólumává fog válni.

Ajánlott tartalom

Hol a legdrágább az áram a világon?

A német fogyasztók fizetik a legmagasabb áramdíjat a világon, több mint a dupláját a globális átlagnak a Verivox összehasonlító portál és a Global Petrol Prices energiaipari adatszolgáltató felmérése alapján.