Alternatív energia logó
csatlakozzFacebook Twitter napenergia szelenergia vizenergia hidrogen geotermikus-energia bioenergia
Bemutatkozás
Technológiák
epuletek energiagazdalkodas zold-auto zoldinfo elektromos-ketkereku zold-informatika haztartasi-eszkozok szorakoztatoelektronika telekommunikacio Rovatok zoldtrendEsemények

palyazatok-felhivasok

hirdetés

Rovatok » Zöldinfó » Klímaváltozás

Az ufókkal is a klímaváltozás végzett?

forrás: index.hu
Megjelenés: 2016.01.26., 17:32   Utolsó módosítás: 2016.01.26., 17:32

Ősi tudományos vita, hogy vajon létezhet-e intelligens élet a Földön kívül, és ha igen, i a fenéért nem botlottunk még bele. Az Astrobiology folyóiratban megjelent egy új tanulmány , amely szerint az lehet ennek az oka, mert a legtöbb életforma a helyi klímaváltozás miatt már azelőtt kihalt , hogy civilizáció fejlődhetett volna ki az adott bolygón.

Az univerzum tele lehet lakható bolygókkal, ezért sok tudós úgy gondolja, hogy nyüzsögnek rajtuk a földönkívüliek. A korai élet törékeny, ezért mi úgy gondoljuk, ritkán fejlődik olyan gyorsan, hogy életben is maradhasson. – mondta Aditya Chopra, a tanulmány vezető szerzője.

A legtöbb bolygó környezete a korai szakaszban instabil, és a felszínén kialakuló életnek fontos szerepe van a stabilizálásában. Az ilyen bolygókon kialakuló élet gyakran nem biztos, hogy kibírja addig, amíg elég fejlett lesz az atmoszféra stabilizálásához, és végül alulmarad a természettel szemben. Ilyenkor a bolygó vagy megfő az üvegházhatástól, mint a Vénusz, vagy éppen hogy lefagy az elvékonyodó légkör miatt, mint a Mars.

A kutatók szerint a tanulmányuk az egyik lehetséges válasz a Fermi-paradoxonra. Így szokták hívni azt az ellentmondást, hogy hiába nagyon magas a Földön kívüli intelligens élet esélye, még mindig semmilyen erre utaló jelet nem találtunk. A szerzők a válaszukat Gaia Szűk Keresztmetszetének nevezik:

Attól még, hogy sok a lakható bolygó, nem biztos, hogy hosszú távon is alkalmas arra, hogy élőlények éljenek rajta.

Eszerint nekünk itt a Földön nagy szerencsénk volt, hogy nemcsak nagyon jó helyen van a bolygó, de elég időt is kaptunk arra, hogy átpasszírozzuk magunkat ezen a szűk keresztmetszeten, és így a Föld bioszférája stabilizálódhatott.

forrás: index.hu


CÍMKÉK:
 

Hozzászólok a cikkhez

Hozzászólás beküldéséhez be kell jelentkezni.

Nincs még hozzászólás.


2016. július 25. hétfő
   
Keresés az oldalon:
ok
Videók
Cégadatbázis
Álláskereső
Kínál
Keres
Álláshirdetés feladása
Partnereink
Tudtad-e fejléc

Évente százezer tonna olaj ömlik emberi gondatlanság miatt a tengerekbe.

Tudtad-e gomb
Tudtad-e lábléc
promovideo
hirdetés
hirdetés