Az összecsukható szélgenerátor kiránduláshoz

Ez a koncepció nagy ötletnek tűnik.

Az összecsukható, hordozható szélturbina, melyet bárhová magával vihet, és elektromosságot generálhat egy erősebb fuvallatból – félelmetes, ugye? Hát … az Eolic-nak van pár tervezési hibája, melyekkel nem árt majd szembenézni, mielőtt megkezdődik a termék gyártása.

Az Ecofriend szerint a koncepciót Marcos Madia, Sergio Ohashi és Juan Manuel Pantano álmodta meg azzal a céllal, hogy kompakt megoldást találjon azokra az esetekre, ha elektromosságra van szükség egy olyan helyen, ahol az egyébként nem elérhető. A generátorral akár egy kisebb ház elektromos szükségletei is kielégíthetőek.
Amennyiben nem termelnek elég áramot ahhoz, hogy megbízható legyen és helyettesíthető volna a megszokott hálózat,  „ultra könnyű anyagokból, mint például alumíniumból és szénszálakból készült”, viszont a lábai annyira nem stabilak, hogy ha elkezdene fújna a szél, nem borulna fel és nem válna teljesen haszontalanná.

Viszont nem veszett el minden remény. Úgy gondoljuk, hogy a megfelelő típusú kötőelemek használatával a lábakhoz lehetne rögzíteni a turbinát. Így például a könnyű súly és a könnyen összecsukható kialakítás még tökéletesebbé tenné a hátizsákos kirándulásokat is. De el tudjuk képzelni hajókirándulásokon is, ahogy a hűtőt, vagy egyéb fedélzeti szerkezetet működtetünk a szél segítségével.

Az ötlet maga, egy könnyű, kompakt, erős szélturbina ötlete nagyszerű, egészen addig, míg megfelelően használjuk. Míg ugyan a tervezőknek vissza kell ülniük a tervezőasztalhoz, jó hír, hogy nem kell kihajítaniuk az egész tervet.

Ajánlott tartalom

A geotermikus energia felhasználásának megkétszerezése a cél Magyarországon

A geotermikus energia közvetlen hasznosításában Magyarország hosszú évek óta Európa első öt állama között található, a rendelkezésre álló potenciálra alapozva azonban még tovább fokozható a helyben elérhető erőforrás felhasználása - tudatta az Energiaügyi Minisztérium csütörtökön az MTI-vel.