Kezdőlap / Rovatok / Energiagazdálkodás / Az önkormányzatok számára is fontos az alternatív energia

Az önkormányzatok számára is fontos az alternatív energia

Életbevágó kérdés a szűkös anyagi forrásból gazdálkodó önkormányzatok számára létesítményeik költséghatékony üzemeltetése, és az alternatív energiaforrások minél szélesebb körű felhasználása – hangzott el az önkormányzatok hatékonyabb költséggazdálkodásáról rendezett konferencián.

A tanácskozást a Somogy Megyei Önkormányzat és az  EconoConsult Kft. szervezte Kaposváron.
A Kft. közleményében megjegyezte: Magyarország energiaimport-függősége 80 százalék feletti, és az egyre szigorodó uniós előírások miatt a jövőben is folyamatos energiaár-növekedés jósolható.
A rendezvény előadásaiból a résztvevők konkrét megoldási javaslatokat kaphattak a tervezéstől, a pályázati lehetőségeken keresztül, a gyakorlati megvalósítás tapasztalatáig.
Működő példákon keresztül mutatták be, hogy a köztudatban két jelentős költségtételként élő üdülőhely-fejlesztés és városmarketing hogyan hozhat mégis megtakarításokat, sőt árbevételt a települések, térségek számára.

Ajánlott tartalom

Káros városi legenda: bedunsztolt falak

Az építkezéssel és felújítással kapcsolatos egyik legkárosabb városi legenda szerint a falaknak lélegezniük kell ahhoz, hogy a lakásban egészséges belső klíma alakuljon ki, és ha nem megfelelő anyaggal történik a hőszigetelés, a lakótér „befullad”, „dunsztolódik”.