Az önkormányzatok számára is fontos az alternatív energia

Életbevágó kérdés a szűkös anyagi forrásból gazdálkodó önkormányzatok számára létesítményeik költséghatékony üzemeltetése, és az alternatív energiaforrások minél szélesebb körű felhasználása – hangzott el az önkormányzatok hatékonyabb költséggazdálkodásáról rendezett konferencián.

A tanácskozást a Somogy Megyei Önkormányzat és az  EconoConsult Kft. szervezte Kaposváron.
A Kft. közleményében megjegyezte: Magyarország energiaimport-függősége 80 százalék feletti, és az egyre szigorodó uniós előírások miatt a jövőben is folyamatos energiaár-növekedés jósolható.
A rendezvény előadásaiból a résztvevők konkrét megoldási javaslatokat kaphattak a tervezéstől, a pályázati lehetőségeken keresztül, a gyakorlati megvalósítás tapasztalatáig.
Működő példákon keresztül mutatták be, hogy a köztudatban két jelentős költségtételként élő üdülőhely-fejlesztés és városmarketing hogyan hozhat mégis megtakarításokat, sőt árbevételt a települések, térségek számára.

Ajánlott tartalom

A zöldenergia a jövő a gazdaságban, az iparban és a közlekedésben is

A zöldenergia a magyar gazdaság jövője a háztartásokban, a közlekedésben és az iparban egyaránt - mondta a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. igazgatósági elnöke vasárnap a társaság Facebook-oldalára feltöltött videóban.