Alternatív energia logó
csatlakozzFacebook Twitter napenergia szelenergia vizenergia hidrogen geotermikus-energia bioenergia
Bemutatkozás
Technológiák
epuletek energiagazdalkodas zold-auto zoldinfo elektromos-ketkereku zold-informatika haztartasi-eszkozok szorakoztatoelektronika telekommunikacio Rovatok zoldtrendEsemények

palyazatok-felhivasok

hirdetés

Tudj meg többet: Napenergia

Technológiák » Épületek » Napkollektor, Napelem, Napcella

Az olajvállalatok is megújuló energiába teszik a pénzüket

Megjelenés: 2016.02.23., 23:26   Utolsó módosítás: 2016.02.23., 23:26

A fosszilis energiahordozók és legfőképpen az olaj botladozása miatt, Norvégia vezető olajvállalata 200 millió eurót fektet be a megújuló energiaforrások területén.

A befektetési alappal a Statoil célja, hogy hosszú távú és jövedelmező gazdasági partnerségeket kössön az európai és észak-amerikai alternatív erőforrásokkal és megújulóenergetikával foglalkozó vállalatokkal. A Statoil 200 millió dolláros befektetési alapot indít el a megújuló energiaforrásokra. Norvégia legnagyobb gáz- és olajvállalata elsősorban szél- és napenergetikai területen nézelődik befektetések iránt, emellett pedig az energiatárolási eljárások felé mutat kiemelt érdeklődést.

A világ tizenegyedik legnagyobb olajvállalataként számon tartott norvég cég a hivatalos narratíva alapján azért teszi pénzét megújuló energiával foglalkozó vállalatokba, hogy tovább formálhassák az energiatermelés jövőjét. Sokkal valószínűbb, hogy a legutóbbi piaci trendeket látva, az új befektetési alapban a vállalat a további terjeszkedés és erősödés lehetőségét látja, ugyanis az egyre jobb gazdasági mutatókat produkáló megújulóenergetikai befektetések jól kiegészíthetik olaj és gáz alapú energiatermelési portfóliójukat.

Vállalatonként nagyságrendileg 20 millió dollár befektetését tervezik, földrajzilag pedig elsősorban Észak-Amerika és Európa lesz a befektetési alap fókuszában.

forrás: smartinvest.hu


CÍMKÉK:
 

Hozzászólok a cikkhez

Hozzászólás beküldéséhez be kell jelentkezni.

Nincs még hozzászólás.


2016. augusztus 26. péntek
   
Keresés az oldalon:
ok
Videók
Cégadatbázis
Álláskereső
Kínál
Keres
Álláshirdetés feladása
Partnereink
Tudtad-e fejléc

Magyarország területére 1év alatt 400-szor több napenergia érkezik, mint az ország teljes éves energia felhasználása.

Tudtad-e gomb
Tudtad-e lábléc
promovideo
hirdetés
hirdetés