Az LG Electronics állítása szerint, új hőszivattyúja akár 90 százalékkal is csökkentheti a szén-dioxid-kibocsátást.

Az LG hőszivattyúja 90 százalékkal csökkenti a kibocsátást

Az LG Electronics állítása szerint, új hőszivattyúja akár 90 százalékkal is csökkentheti a szén-dioxid-kibocsátást.

A Therma V hőszivattyút, mely inverter technológiát használ, energiát generál a levegőből, fűtésre, vízmelegítésre és légkondicionálásra lehet használni. Az LG szerint a technológia sokkal hatékonyabb üzemanyag-felhasználású, mint más fűtési rendszerek – és ha padlófűtés során alkalmazzuk, a szén-dioxid kibocsátás akár 90 százalékkal alacsonyabb is lehet, szemben a szemben a hagyományos fosszilis energiahordozókra épülő fűtési rendszerekkel. Hogy további módon is lehetőség legyen a kibocsátás csökkentésére, a rendszer csatlakoztatható termikus napenergia technológiához is.

Az LG becslése szerint a befektetés megtérüléséhez mindössze három évre van szükség.
A hőszivattyú telepíthető új építményekhez, vagy utólag is fel lehet szerelni, valamint egyéni és kollektív lakossági alkalmazásokhoz is használható.

Az LG, új hőszivattyúját tavasszal dobja piacra, először az Egyesült Királyságban, azért, hogy megfeleljen a gyorsan növekvő keresletnek. A cég szerint egyre többen keresik a környezetbarát fűtési, melegvíz-és légkondicionáló berendezések megoldásait. A BSRIA szakemberei által végzett kutatások szerint az ilyen típusú hőszivattyúk iránti kereslet az utóbbi időben 38 százalékkal nőtt.

Eközben az LG azt reméli, hogy tőkét kovácsol az újonnan indított kazán kiselejtezési rendszerből, amely arra ösztönzi a brit háztartásokat, hogy a milliónyi régi G-osztályú kazánt A-osztályú kazánokra és hőszivattyúkra cseréljék.
Paul Hopkins, az LG Conditioning kifejtette: „A hőszivattyúk körül jelenleg a piacon elég nagy várakozás van. A Therma V többet kínál a technológia előnyeiből, mint szokásos. Úgy gondoljuk, hogy a levegő-víz hőszivattyúk változást hozhatnak a brit piacokon. Bízunk benne, hogy a professzionális szintű felkészültség meg fog mutatkozni az eladási adatokban.”
Mi pedig abban bízunk, hogy miután sikeresen bevezették az Egyesült Királyságban pár éven belül eljut Magyarországra is.

Ajánlott tartalom

Ez lenne az első megterülő napelemes energiatároló rendszer?

A LUNA S1-et háztartási napelemes rendszerek számára dolgozták ki.