Kezdőlap / Rovatok / Energiagazdálkodás / A skót ivóvíz szolgáltató inkább napelemekbe fektet
Tudj meg többet: Napenergia

A skót ivóvíz szolgáltató inkább napelemekbe fektet

Bemutatta napenergia-projektjét a Scottish Water. A skót ivóvíz ellátó cég még soha nem fektetett be ennyi pénzt hasonló programba.

A Scottish Water Horizons, amely a Scottish Water 100 százalékos tulajdonú leányvállalata, Skócia Speyside régiójában valósította meg az eddigi legnagyobb napenergia-beruházását, amely 1,2 millió fontba került, írta az euwid-energie.de. Az összegért cserébe összesen 4800 fotovoltaikus panelt szereltek fel két ivóvízkút közelében. Az új létesítmény évente egy gigawattóra áramot termel és ezáltal 437 tonnával csökkenthető a szén-dioxid-kibocsátás. A megtermelt áram egyébként az ivóvízkutak éves áramszükségletének több mint egyötödét fedezi és ráadásul a szivattyúk működéséhez szükséges áramot is biztosítja, így a víz eljuthat a közeli Badentinanban található víztisztító telephez. A további megtakarításokkal az ügyfelek csökkenthetik a vízszámlájukat.

 

 

Ajánlott tartalom

Több mint negyven tonna kidobott fenyőfát égetnek el a pécsi erőműben

A karácsonyi ünnepek után kidobott mintegy 40-45 tonna fenyőfát égetnek el idén a pécsi erőműben - tájékoztatta Veolia csoporthoz tartozó Pannon Hőerőmű Zrt. (PH) az MTI-t.