Az infrafűtés és költségei

Az infrafűtés és költségei Amit elvárhatunk egy korszerű fűtésrendszertől az a következő: olcsó kiépítés, gazdaságos üzemeltethetőség, megbízhatóság, csekély helyigény és karbantartási költség, esztétikus megjelenés. Lehet hogy elsőre merésznek hangzik, de az infrafűtés az itt felsorolt kritériumoknak mind megfelel.

Az elektromos áram, legyünk őszinték, nem a leggazdaságosabb megoldás, főleg akkor, ha fűtésről van szó. De itt bíráljuk felül mindent amit az elektromos fűtésről tanultunk, vagy tudunk. Az infrafűtés nem véletlenül terjed el az utóbbi egy-két évben hihetetlen gyorsasággal és ennek az egyik oka a költséghatékony működés. Az egyik jelentős különbség, a hagyományos fűtési rendszerekkel szemben, hogy nem a levegőt melegíti,( nincs hő átadó közeg ) hanem a tárgyakat, személyeket, így sokkal gyorsabban érjük el a kívánt hőmérsékletet.

Az infrafűtés 99% – os hatékonysággal dolgozik, amit egyik rendszer sem mondhat magáénak. Nincs forgó, mozgó alkatrész ( kazán-karbantartás, kémény tisztitás ) az élettartama szinte korlátlan. Az infra fűtőpanelek körülbelül 5-10 perc alatt érik el maximális teljesítményüket, ami azt jelenti, hogy teljesen fűtetlen lakásban is fél óra alatt kellemes meleget biztosíthatunk. Egy termosztát beépítésével ( ajánlott ) tovább csökkenthetjük a költségeinket. Az infrafólia és a panelek is napelemmel kombinálhatóak, így elérhető közelségbe kerül, az eddig ismeretlen „ ingyen fűtés” fogalma. Éjszakai áramra kötve az egyik leggazdaságosabb fűtési rendszer.

Tapasztalatok alapján 30% – 60% költségcsökkentést lehet elérni a hagyományos-fűtésekhez képest, főleg a tavaszi és őszi hónapokban. Még egy apró adalék a jövőre nézve: a magyarországi földgáz árak az európai normák alatt vannak, ezzel ellentétben az áram ára közel azonos. Tehát amíg a földgáznál számítani lehet áremelésre , addig az áram áránál ez nem indokolt.

Helyi Fűtés

Szükségtelen az irodákban, üzletekben, bankokban, 24 – 26 fokra fűteni a helységeket, miközben a vevők, ügyfelek kabátban izzadnak. Elég lenne 18 fok és a dolgozóknak, ügyintézőknek, helyi infra fűtés adná a plusz hőmérsékletet, ami jelentős fűtés-költség megtakarítást eredményezne Az általunk forgalmazott panelek 2000 – 4000 W, az infrafóliák 220W/m2 fűtési értékkel rendelkeznek.

Tesztünk során, -5 celsius fokos külső hőmérséklet mellett, egy hagyományos téglaépítésű irodában a JH NR 20-11A típusú 2000W-s infapanelünk 3 db 2000 W –s olajradiátor fűtésteljesítményét volt képes átvenni, tehát a radiátorokhoz képest a panel 1/3 kevesebb áramot fogyaszt. A modern hőtermelővel ellátott költséges fűtésrendszerek és hőszivattyúk gazdaságosan / de villamos energia szükséglettel / működnek, addig az infra fűtés napelemmel kombinálva költségek nélkül üzemeltethető! Az év folyamán a hálózatba visszatáplált energia a fűtési szezonban fedezi a fűtési költségeket.

A teljes cikk itt olvasható.

Ajánlott tartalom

A napelemek megtermelik a Kstar energiatárolója egyszerűen eltárolja az energiát

A KSTAR az új energiaforrások és a teljesítményelektronika egyik vezető márkája. Ide tartoznak az adatközpontok számára kritikus infrastruktúrák elemei (UPS, akkumulátorok és precíziós klímaberendezések), a moduláris adatközpont-megoldások, valamint átfogó fotovillamos és energiatárolási megoldások.