Kezdőlap / Technológiák / Épületek / Az Indiain Energy 15,9 millió dollárral indít a londoni tőzsdén
Tudj meg többet: Szélenergia

Az Indiain Energy 15,9 millió dollárral indít a londoni tőzsdén

Az Indiain Energy Limited, független villamosenergia-termelő, az indiai szélerőművek hosszú távú üzemeltetője a közelmúltban kezdte értékesíteni törzsrészvényeit a londoni tőzsdén.

Új részvényeinek forgalomba hozása előtt máris 15,9 millió dollárra növekedett értékük.

A vállalat, mely 2007-ben alakult, jelenleg egy 24,8 MW-os szélerőművet birtokol és üzemeltet az indiai Gadag-ban.
A szervezetnek szándékában áll 2013 végéig összesen további 300 MW teljesítményű erőművet létrehozni. A Gadag Szélerőmű remek pénzügyi tervezésének és a működési bevételeinek köszönhetően jó felé halad a sikeres folytatás útján. 

India szélpiaca a világ ötödik leghatalmasabb piaca. Az Indiai Szélenergia Szövetség szerint ez egyre nő majd. Az indiai kormány megbízásából 2010-re 10%-kal, míg 2020-ra 20%-kal szándékoznak növelni a lefedettséget.
Az Indian Energy szeretné kihasználni ezt a lehetőséget. A cég vezetője állítja, a tőzsde „segítségével” szerezhető támogatás birtokolása lehetővé tenné egy újabb, 16, 5 MW-os projekt létrejöttét.

Ajánlott tartalom

Napelemes rendszerekhez állami támogatások? Lehet!

A napelemes rendszerek alkotóelemei évről-évre olcsóbbak lesznek a tömeggyártásnak, az egyre kifinomultabb előállítási eljárásoknak és a napelemek hatékonyságjavulásának köszönhetően.