Kezdőlap / Technológiák / Épületek / Az IKEA-nak már több szélturbinája van, mint üzlete
Tudj meg többet: Szélenergia

Az IKEA-nak már több szélturbinája van, mint üzlete

Növelni tudta bevételeit az augusztus végén zárult pénzügyi évében az IKEA Csoport: 34,1 milliárd eurós bevétellel zárta az évet, ami 4 százalékkal több, mint egy évvel korábban.

Az IKEA Group a legnagyobb kiskereskedelmi egység, alá tartozik az üzletek többsége. A világ 29 országában összesen 355 üzlettel rendelkezik, de a franchise-rendszer miatt több üzlet van a világban. A franchise-jogok tulajdonosa, az Inter IKEA közlése szerint világszerte összesen 38,2 milliárd eurós forgalmat bonyolítottak le az üzletek a lezárt évben. Az IKEA-üzletekben 817 millióan fordultak meg a pénzügyi év során. A társaság célul tűzte ki, hogy energiafüggetlen lesz, ezt pedig megújuló energiával képzeli el. Franciaországban, Kanadában és Litvániában vannak szélturbinái, összesen 415, ami azt jelenti, hogy már több szélturbinája van az IKEA-ak, mint üzlete, írja a portfolio.hu.

Ajánlott tartalom

Épülhet az első szélerőmű Csernobilban

Az ukrán kormány szerdai ülésén engedélyezte az első szélerőmű megépítését a nukleáris katasztrófa sújtotta csernobili övezetben - hozta nyilvánosságra Osztap Szemerak környezetvédelmi miniszter.