Az időjárási helyzet Európában

A szárazföld déli részének időjárását anticiklon alakítja. A leszálló légmozgások hatására általában kevés a felhő, csapadék sehol sem fordul elő.

Ugyanakkor Skandinávia fölötti középponttal markáns ciklon örvénylik, amelynek hullámzó frontrendszerei a kontinens nagy részén változékony, csapadékos időt okoznak. Sokfelé esik az eső, záporeső, északon, északkeleten havazik, a szél többfelé viharossá fokozódik. Erős nyugat-keleti áramlással enyhe, óceáni légtömegek áramlanak Európa fölé, a hőmérséklet csúcsértéke a Kelet-európai-síkság és a Skandináv-félsziget egyes területeit kivéve többnyire 3 és 12 fok között alakul, a Földközi-tenger medencéjében továbbra is enyhe az idő, ott 15, 20 fokot is mérnek. A Kárpát-medence időjárását csütörtök estig egy hideg-, majd egy melegfront határozza meg.

Várható időjárás csütörtök estig:
Szerdán nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, többfelé várható eső, zápor. Estétől északnyugat felől felszakadozik a felhőzet, éjszaka mindenütt megszűnik a csapadék. Hajnalban észak-északnyugat felől beborul az ég, és csütörtök délelőttől észak felől egyre többfelé számíthatunk esőre, záporra, északkeleten, északon havas eső, havazás is lehet. Szerdán az északnyugati szelet főként a Dunántúlon időnként erős lökések kísérik, csütörtökön a szél délnyugatira fordul, és többfelé megerősödik, néhol viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1, -4 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 1, 7 fok között valószínű.

Ajánlott tartalom

Karcsúsít a JYSK: évi több tonna alumíniumot és több mint 40 konténert spórolnak meg

Változás jön a JYSK bizonyos termékeinél: a dán vállalatnál a paplanokat ezentúl máshogyan csomagolják, ezzel annyit helyet spórolnak meg, hogy évente több mint 40 konténerrel kevesebbet használnak majd. A kerti székekről pedig eltűnik egy alumínium díszítő elem, amivel évente 22 tonnával csökken a felhasznált alumínium mennyisége.