Az idén is átadják a Zöld Béka díjat

A Deloitte Magyarország az idén is meghirdeti a Közép-európai Környezeti Jelentés Díjat (Central European Environmental Reporting Award, CE ERA), népszerű nevén Zöld Béka díjat – közölte a Deloitte az MTI-vel.

A közlemény szerint a díjat azok a közép-európai vállalatok kapják, amelyek az adott év legjobb környezeti vagy fenntarthatósági jelentését készítik. A díj nagymértékben hozzájárul ahhoz, hogy a régió vállalatainak éves beszámolója ne korlátozódjon a társaság üzletmenetének pénzügyi vonatkozásaira.
A díjra ugyanis Közép-Európa bármely országában bejegyzett vállalat pályázhat, függetlenül az üzleti szektortól, amelyben tevékenykedik, vagy a foglalkoztatottak számától, és attól, hogy éves jelentése részeként, vagy külön környezeti illetve fenntarthatósági jelentésben mutatja be környezeti teljesítményét.
A Zöld Béka díjat az Európai Parlament és a Tanács irányelve is támogatja: a közepes és nagyvállalatoknak – az EU más országaiban működő vállalatokhoz hasonlóan – fenntarthatósági jelentést kell készíteni, illetve üzleti jelentésüket társadalmi felelősségvállalásuk gyakorlatának bemutatásával kell kiegészíteni.
A díj tehát nemcsak egy elismerés, hanem kommunikáció is: széles nyilvánosságot teremt a pályázó vállalatok részére – hangsúlyozza a Deloitte közleményében.
Tavaly az év Zöld Béka díjasa az Audi Hungaria Motor Kft. lett, a második helyen a Magyar Telekom Nyrt., harmadik helyen pedig a Coloplast Hungary Kft. végzett, 2009-ben összesen 27 magyar, 4 szerb és 3 horvát jelentés – pályázat – érkezett a versenyre.

Ajánlott tartalom

Vasárnap kezdődik a fővárosi tavaszi nagytakarítás

Tavaszi nagytakarítást lesz április 21-én és 28-án a Nagykörúton és környezetében, továbbá a főváros számos forgalmas közterén és csomópontjában a BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. és Budapesti Közlekedési Központ (BKK) együttműködésében.