Kezdőlap / Rovatok / Zöldinfó / Környezetvédelem / Az FKF Zrt. nyitott a szelektív hulladékgyűjtési rendszer ügyében
Tudj meg többet: Szelektív hulladék

Az FKF Zrt. nyitott a szelektív hulladékgyűjtési rendszer ügyében

A Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. vizsgálja, milyen feladatokat tud átvenni abban a két kerületben, ahol eddig a Recycle Hungary Kft. végezte a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtést.

A napokban a Recycle Hungary Kft. levélben értesítette a VIII. és a XVII. kerületben élőket, hogy a magas üzemanyagköltségek és a begyűjtési támogatás megszűnése miatt április 10-én felfüggeszti a szelektív hulladékgyűjtést. A cég tájékoztatása szerint tárgyalást kezdeményeztek az FKF. Zrt.-vel a rendszer átadásáról, de egyelőre nem kaptak választ. Szűcs Panni, a BVK Holding Budapesti Városüzemeltetési Központ Zrt. szóvivője arról tájékoztatta csütörtökön az MTI-t, hogy vizsgálják, milyen feladatokat tudnak átvenni a két érintett városrészben. Felidézte, hogy az FKF négy kerületben – V., VII., IX., XIII. – működteti az úgynevezett házhoz menő rendszert a kerületi önkormányzatokkal együttműködve, 2013-ig pedig szeretnék kiterjeszteni az egész fővárosra. A rendszer lényege, hogy társasházanként külön gyűjtik az egyes hulladéktípusokat, a papírt, műanyagot és fémet, azokat így is szállítják el. Ahol probléma, hogy több kukát kell kihelyezni, ott megmaradnak a hulladékgyűjtő szigetek, ezek helyszínét azonban felülvizsgálják. A budapesti rendszer kialakítására 4,3 milliárd forint uniós támogatást kapott a fővárosi önkormányzat és az FKF Zrt., jelenleg az előkészítő munkák zajlanak – tájékoztatott a szóvivő.

Ajánlott tartalom

Mégsem tiltja be a kormány az egyszer használatos műanyagot

Az erről szóló törvényjavaslatot – ahelyett, hogy az Országgyűlés elé került volna – Semjén Zsolt a kormány nevében visszavonta, írta a hvg.hu.