Kezdőlap / Rovatok / Pályázatok, felhívások / Az év napháza 2009 – pályázat
Tudj meg többet: Passzívház

Az év napháza 2009 – pályázat

A Magyar Napenergia Társaság és a Magyar Passzívház Szövetség pályázatot hirdet „Az év napháza 2009” címmel, melyre szolár tervezők jelentkezését várják.

A pályázat célja olyan energiatudatos szemlélettel tervezett, és megvalósított lakóépületek megismertetése a szakmai közvéleménnyel és a lakosság érdeklődő tagjaival, melyek fűtési és egyéb energiaszükségletét – jelentős részben – napenergia-hasznosító rendszerek fedezik, egészséges és esztétikus építészeti környezet kialakítása mellett, az alkalmazott passzív és aktív szoláris rendszerek-, hatékony hőszigetelés és környezetbarát gépészeti rendszerek megoldásainak kiállításon történő bemutatásával, és ezáltal a hazai alkalmazás további elősegítése.

A pályaművek a Magyarországon 2008-ban és a 2009. augusztus 31-ig használatbavételi engedélyt kapott lakóházak köréből nyújthatók be, illetve amelyek használatbavételi engedélyezési eljárását 2009. augusztus 31-ig megindították, de az eljárás még nem fejeződött be.

Formai követelmények:
A pályázati anyagokat A3-as lapokon kinyomtatva, és elektronikus változatban (CD-n, pdf formátumban) is be kell nyújtani. A pályázat mellé csatolni kell:
– a tulajdonos (építtető) írásbeli hozzájárulását a pályázat anyagának nyilvános bemutatásához;
– a szakági (építész-, gépész-, energetikus) tervezők nevét, lakcímét és kamarai tagsági számát;
– a használatbavételi engedély kérelem beadásának, és az engedély megadásának időpontját (2009. augusztus 31-ig).

A pályázattal kapcsolatos kérdésekkel dr. Szűcs Miklós megbízott ügyvivőhöz lehet fordulni, e-mailen és telefonon:
e-mail: Szucs.Miklos/kukac/ymmfk.szie.hu

A pályaműveket lezárt csomagban, dr. Szűcs Miklós, az MNT megbízott ügyvivőjéhez kérjük eljuttatni, az alábbi címre:
Dr. Szűcs Miklós
Szent István Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Kar
Magasépítési Tanszék
1146 Budapest,
Thököly út 74.

A borítékra a feladó neve után kérjük ráírni:
„Az év napháza 2009” pályázat

A pályázat beküldési határideje 2009. szeptember 1. (12h)

A beérkezett pályaműveket bíráló bizottság rangsorolja, az első három legjobbnak minősített pályaművet díjazásban részesíti és a pályázókat 2009. szeptember 23-ig levélben értesíti. A pályázatok díjazása: az I. díj 100.000,- Ft; a II. díj 60.000,- Ft; a III. díj 40.000,- Ft. (A pályázati összegek adóterheit a pályázat kiírói magukra vállalják.)
A pályázatok kiállítás keretében történő bemutatására és a díjak ünnepélyes keretek között történő átadására 2009. október 7-én Budapesten, a Közép Európai Nemzetközi Passzívház Kiállítás és Konferencia keretében (CEP Passive House EXPO, International Passive House Exhibition and Conference – Central Europe) (2009. október 7-8.) az Europa Congress Center Rendezvényközpontban (1021 Budapest, Pálos u. 2.) kerül sor (www.cep-expo.hu).
A díjazottaknak pályaműveik ismertetését szakfolyóiratban meg kell jelentetni. A szakfolyóiratokkal való kapcsolatfelvételt a Magyar Napenergia Társaság ügyvivője biztosítja

Ajánlott tartalom

Megjelent a legújabb pályázat a napelemes ingyenpénzről

Újabb 20,4 milliárd forintos kiírás jelenik meg a mikro-, kis- és középvállalkozások (kkv) épületenergetikai fejlesztéseinek támogatására a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (Ginop) keretében, az igényelhető vissza nem térítendő összeg 3 és 100 millió forint között lehet - mondta Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium (PM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára kedden Budapesten sajtótájékoztatón.