Az európai erőművek gyorsvizsgálatát akarják

Nikolaus Berlakovich osztrák környezetvédelmi miniszter az európai atomerőművek gyors átvizsgálását szorgalmazta, szerinte meg kell nézni, hogy kibírnának-e egy erős földrengést, valamint azt is biztosítani kell, hogy a hűtőrendszerük is működőképes maradjon egy földmozgás után. Közben Manmohan Szingh indiai miniszterelnök az összes indiai atomerőmű ellenőrzését rendelte el.

Megfordulhat a szél Fukusimánál
A BBC Japánban tartózkodó csapata úgy tudja, hogy helyi idő szerint kedd hajnali négykor (magyar idő szerint hétfő este nyolc körül) megfordulhat a szél, és már nem az óceán, hanem a szárazföld felé fújhatja a Fukusima erőműnél esetlegesen kiszabaduló radioaktív gőzt és veszélyes anyagokat.

Pótköltségvetést akar a japán ellenzék
A japán ellenzék arra sürgette Naoto Kan miniszterelnököt, hogy dolgozzon ki pótköltségvetést. A kormány bejelentette, hogy 30 milliárd jenes gyorssegélyt fordítanak a katasztrófa következményeinek enyhítésére.

Ajánlott tartalom

Környezetre nem káros szerekkel takarítják Budapestet

A héten éjszakánként, 23 óra 30 perc és 4 óra 30 perc között folytatódik Budapest tavaszi nagytakarítása a Váralagút, a Lánchíd, a városligeti Zielinski híd és a Szabadság híd megtisztításával - tudatta a BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. az MTI-vel közleményben hétfőn.