Kezdőlap / Rovatok / Energiagazdálkodás / Az EU 17,6 milliárd euróval segítették a fejlődő országokat a klímavédelem érdekében 2015-ben

Az EU 17,6 milliárd euróval segítették a fejlődő országokat a klímavédelem érdekében 2015-ben

A klímaváltozás hatásainak megállításához és az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának csökkentése érdekében az Európai Unió és tagállamai 17,6 milliárd eurós (1 euró mintegy 310 forint) támogatást nyújtottak fejlődő országoknak 2015-ben – írta közleményében az Európai Unió Tanácsa kedden.

A tájékoztatás szerint a nagy összegű támogatás hozzájárult a fejlődő országoknak az éghajlatváltozás mérséklése érdekében kifejtett erőfeszítéseihez és a kapcsolódó intézkedések bevezetéséhez. Mint írták, a hozzájárulás fontos lépés a tavaly decemberben, Párizsban elfogadott klímamegállapodás jogilag kötelező erejű végrehajtásához. Az EU elkötelezett amellett, hogy a fejlett gazdasággal rendelkező országok fokozzák erőfeszítéseiket és évente 100 milliárd euróval járuljanak hozzá az éghajlatváltozás mérsékléséhez egészen 2025-ig – tették hozzá.

Ajánlott tartalom

Tűz volt a paksi atomerőműben

Kisebb tűz ütött ki csütörtökön délelőtt a paksi atomerőmű 4-es blokkjának turbinagépházában - közölte honlapján az Országos Atomenergia Hivatal (OAH).