Kezdőlap / Rovatok / Zöldinfó / Klímaváltozás / Az Északi-sarkon koncerteznek
A klímaváltozás drámai következményeire akarja felhívni a figyelmet André Rieu holland hegedűművész Északi-sarkon tartandó koncertjével.

Az Északi-sarkon koncerteznek

A klímaváltozás drámai következményeire akarja felhívni a figyelmet André Rieu holland hegedűművész Északi-sarkon tartandó koncertjével.

 “Az a célom ezzel a szokatlan eseménnyel, hogy fogékonyabbá tegyem a közvéleményt a klímavédelem fontossága iránt” – mondta a 60 éves művész a 2010 nyarára tervezett koncertről.
    Rieu nem tervez nagyszabású eseményt, hiszen mint mondja, nem akar “nagy rumlit csinálni” a globális felmelegedés által nagy mértékben érintett Északi-sarkon. Csak szűkkörű hallgatóság lesz jelen, a tervek szerint egy-egy országot három fő képvisel majd.
    Ami a ruházatot illeti, a vastag télikabát, a csizma és a sapka tabu. A zenészek frakkot viselnek majd, mint bármelyik másik koncerten, s a hideg ellen kizárólag vastag alsóneművel védekeznek – mondta a hegedűművész.
    André Rieu az 1990-es évek közepétől beutazta a világot Johann Strauss Orchestra nevű zenekarával; koncertjeikkel nagyban hozzájárultak a keringő reneszánszához a nemzetközi zenei életben.

Ajánlott tartalom

Elkészült az ország ökoszisztéma alaptérképe

Elkészült Magyarország ökoszisztéma alaptérképe, amely az ország természeti rendszereinek állapotát mutatja be és értékeli - mondta az Agrárminisztérium (AM) természetvédelemért felelős helyettes államtitkára hétfőn sajtótájékoztatón, Budapesten.