Az energiatermelő hintaló története

Úgy látszik, hogy a gyermekek határtalan mennyiségű energiával rendelkeznek (ami néha kissé fárasztó nekünk, felnőtteknek, akiknek vigyázni kell rájuk).

Nem lenne nagyszerű, ha a természetes pörgést energiává tudná alakítani a saját otthonában? Pontosan ez a Rocco, az egyik kedvenc indulója az idei Greener Gadgets (Zöldebb szerkentyűk) dizájnversenynek. Ez egy hintaló, amely a gyermeke által termelt mozgási energiát villamos energiává alakítja – ettől világít a játék füle. Ezután a fülek eltávolíthatóak, és a ház bármely szobájában fényként használhatóak.

A Rocco egy olyan környezettudatos játék, mely 100 %-ban újrahasznosított műanyagból készült, és melyet egy csomó mókás színben lehet kapni. Plusz, kiváló oktatóeszköz, mellyel szemléltetni lehet, hogyan működik a kinetikus energia. Amikor a Rocco fülei fel vannak töltve, LED-es zseblámpaként is szolgálhatnak.

Nézze meg a Rocco-t és az összes többi indulót a Greener Gadget Competition oldalán, itt  és szavazzon a kedvencére! És ha véletlenül New Yorkban jár február 25-én, ne felejtsen el regisztrálni a Greener Gadgets Konferenciára sem!

Ajánlott tartalom

A zöldenergia a jövő a gazdaságban, az iparban és a közlekedésben is

A zöldenergia a magyar gazdaság jövője a háztartásokban, a közlekedésben és az iparban egyaránt - mondta a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. igazgatósági elnöke vasárnap a társaság Facebook-oldalára feltöltött videóban.