Az első vezeték nélkül tölthető telefon

Bizony megjelent, és természetesen Android (pontosabban Gingerbread) dolgozik benne, csak éppen nekünk soha nem lesz ilyen – ugyanis a Sharp készítette AQUOS PHONE f SH-13C-ről van szó, amely Japánban jelent meg a napokban az NTT DoCoMo kínálatában.

A készülék a világon elsőként tartalmazza alapkiegészítőként az indukciós alapon működő,  vezeték nélküli töltőlapot, amely a cég képviselője szerint nagyjából a micro-USB-s feltöltés sebességével csorgatja a mannát a telefonba. A hír egyrészt azért érdekes, mert egy újabb androidos legről mindig öröm beszámolni, másrészt, mert a telefon maga is egy gyöngyszem – a töltőn kívül figyelmet érdemelhet még az 1 GHz-s Snapdragon processzor, a 3.7 inches QHD, azaz 540×960-as kijelző, amelybe a Sharp Color Veil View technikáját is beépítették, azaz bekapcsolható a betekintési szög leszűkítése (ki szereti, ha beleolvasnak a metrón az sms-eibe?). Emellett, mivel a háziasszonyok kiemelt célcsoportot jelentenek, a telefon csepp- és porálló is, hogy a konyhában se kelljen nagyon aggódni érte. Mindemellé csak úgy lazán még odatették a 8.1 megapixeles kamerát is.

 
A legizgalmasabb viszont a DoCoMo koncepciója a vezeték nélküli töltők alkalmazásáról – a tervek szerint nem csak a vásárlók otthonába, de nyilvános helyekre – moziba, kávézóba is szeretnék elterjeszteni a töltőpadokat, hiszen ez a (szerintük hamarosan általánosan elterjedő) technológia lehetővé teszi majd  bármilyen eszköz (telefon, kamera, hordozható játékkonzol, stb) töltését ugyanarról a forrásról. Ha hihetünk nekik, ez a jövő – az ingyen wifi mellett idővel alapelvárás lehet egy szórakozóhelyen az ingyenes mobiltöltő is. Kíváncsian várjuk a vezeték nélküli töltőkkel szerelt mobilok megjelenését a glóbusz felénk eső részén is!

Ajánlott tartalom

Már 7,5 tonnánál jár a használt mobiltelefonokat visszagyűjtő kampány eredménye

A több mint 5 éve futó "Passzold vissza, Tesó!" kampányban mára 1111 gyűjtőpont részvételével, több mint 7,5 tonnányi használaton kívüli mobiltelefon gyűlt össze - közölte a KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdaságért szerdán az MTI-vel.