Alternatív energia logó
csatlakozzFacebook Twitter napenergia szelenergia vizenergia hidrogen geotermikus-energia bioenergia
Bemutatkozás
Technológiák
epuletek energiagazdalkodas zold-auto zoldinfo elektromos-ketkereku zold-informatika haztartasi-eszkozok szorakoztatoelektronika telekommunikacio Rovatok zoldtrendEsemények

palyazatok-felhivasok

hirdetés

Tudj meg többet: Bioenergia

Rovatok » Energiagazdálkodás » Takarékoskodás

Az élő fal mohából állít elő áramot

forrás: ecolife.blog.hu
Megjelenés: 2016.02.29., 21:17   Utolsó módosítás: 2016.02.29., 21:17

Elena Mitrofanova tervezte a Moss Voltaics nevű élő falat, mely moha segítségével termel villamos energiát.

Mitrofanova jelenleg posztgraduális diplomáját készíti az Institute for Advanced Architecture intézményben, Katalóniában, és ez a projekt a szakdolgozata. A Moss Voltaics rendszer egyesíti az élő növényeket az építészeti elemekkel, mely egy tiszta energiarendszert eredményez.

Ez a projekt nemcsak arról szól, hogy egy vonzó megújuló energiaforrást létesítsünk az otthonunkban, hanem sokkal több van ebben az ötletben. Egy ilyen rendszer, egy ilyen koncepcióban akár nagyobb, városi felhasználású méreteket is ölthet. Mitrofanova mohát használt a rendszer prototípusának megalkotásához, de elismeri, hogy más típusú növények vagy algák is felhasználhatóak. Mivel a moha megtalálható a városi környezetben is — a járda repedései között, a háztetőkön és a falakon is — úgy tűnik, ez a tökéletes közeg egy növényi alapú energiatermelő rendszer.megvalósításához.

-

Az, ahogyan a mikrobiális üzemanyagcellák működnek, nem túl bonyolult, egyszerű tudomány: a rendszer kihasználja azt az energiát, mely a fotoszintézis során keletkezett. A projekthez szükséges tartó kialakításánál fontos szempont volt, hogy skálázható legyen, attól függően, hogy éppen mennyi villamos energia szükséges. Mitrofanova ezt a koncepciót úgy ábrázolja, hogy egy négyzetméternyi mohából mennyi kinyert energia szükséges az egyes elektronikai eszközökhöz.

A teljes cikk itt olvasható.


CÍMKÉK:
 

Hozzászólok a cikkhez

Hozzászólás beküldéséhez be kell jelentkezni.

Nincs még hozzászólás.


2016. augusztus 31. szerda
   
Keresés az oldalon:
ok
Videók
Cégadatbázis
Álláskereső
Kínál
Keres
Álláshirdetés feladása
Partnereink
Tudtad-e fejléc

2003-ban az évezred megfelelő nyara volt, amely 35 ezer ember halálát okozta.

Tudtad-e gomb
Tudtad-e lábléc
promovideo
hirdetés
hirdetés