Az ELMŰ elektromos töltőállomást telepít a Kossuth téren

A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) Kossuth téri épülete elé elektromosautó-töltőállomást telepít az ELMŰ, erről írt alá együttműködési megállapodást Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter és Hans-Günter Hogg, az ELMŰ Nyrt. Igazgatóságának tagja szerdán Budapesten.

Fazekas Sándor hangsúlyozta: a tárca elkötelezett a környezetbarát megoldások mellett, és könnyíteni kívánja az elektromos autók elterjedését. Hozzátette: arra buzdítja a gépkocsi-tulajdonosokat, hogy keressék a környezetbarát megoldásokat a közlekedésben. Hans-Günter Hogg jelezte, hogy megállapodásuk a környezetvédelemmel foglalkozó tárcával egy már korábban elindított együttműködés folytatatása. Az ELMŰ vezetőségének tagja emlékeztetett arra, hogy a vállalat támogatja az elektromos autók infrastruktúrájának elterjesztését, székházuk előtt 2010 végén adták át az első magyarországi, közterületi elektromos-autó töltőoszlopot. Azóta Budapesten hét, közterületen működő elektromos-autó töltőállomást telepítettek, és a közeljövőben továbbiak üzembe helyezését is tervezik. Az áramszolgáltató feladatának tekinti a környezetbarát technológiák, technikák fejlesztését, a cég maga is hat elektromos autót használ jelenleg. Ez ma a legnagyobb elektromos autóflotta Magyarországon. Bessenyei Tamás, az ELMŰ szakigazgatója az MTI-nek elmondta, hogy a Vidékfejlesztési Minisztérium elé telepítendő elektromos töltőoszlop kivitelezése – az engedélyek megszerzésének függvényében – néhány héten belül megtörténik. Az igazgató elmondta: a társaság közterületi oszlopainál az ELMŰ szerződött partnerei számára ez év végéig ingyen biztosítja az áramot az elektromos autók számára.

Ajánlott tartalom

A BMW Group tervezőmérnökei bemutatják a Neue Klasse minden érzékszervet átható élményét

A milánói Salone del Mobile dizájnhét keretében a müncheni központú vállalatcsoport reflektorfénybe gurítja a jövő holisztikus vízióját.