Az elektronikus eszközök újrahasznosításának előnyei

A technológia látszólag egyre gyorsabban és gyorsabban fejlődik, a gyártók pedig az innovációkba fektetett összeget újabb és újabb modellek piacra dobásával igyekeznek visszanyerni.

Így aztán a vásárlók is egyre gyorsabban cserélik le megunt eszközeiket, ezért is válik egyre fontosabbá ezeknek a termékeknek az újrahasznosítása. A számítógépek, tévék, és mobiltelefonok sok olyan ritka és értékes fémet tartalmaznak, mint például a palladium vagy az arany, amelyek újrafelhasználhatók például nyomtatott áramkörök gyártásánál, ezzel lényegesen csökkentve környezetterhelésüket. Ezekből a gépekből nagy mennyiségű üveget és műanyagot is ki tudnak nyerni, új termékekbe építve azokat. Az egyértelmű előnyök, mint például a szeméttelepek méretének csökkentése, vagy az új készülékek gyártásához szükséges kisebb energiamennyiség mellett mi is spórolhatunk az újrahasznosítással. Mivel az új termékeket nem kell teljesen új anyagokból előállítani, ezért olcsóbb az elkészítésük, ez pedig az árakat is lejjebb viszi.

Ajánlott tartalom

Már 7,5 tonnánál jár a használt mobiltelefonokat visszagyűjtő kampány eredménye

A több mint 5 éve futó "Passzold vissza, Tesó!" kampányban mára 1111 gyűjtőpont részvételével, több mint 7,5 tonnányi használaton kívüli mobiltelefon gyűlt össze - közölte a KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdaságért szerdán az MTI-vel.