Kezdőlap / Technológiák / Zöld autó / Elektromos autó / Az elektromos Ford Focus
Tudj meg többet: Elektromos autó

Az elektromos Ford Focus

A legjobbnak ígérkezik a kategóriájában a hamarosan megrendelhető elektromos Ford Focus. Veri a Nissan leaf-et – a gyártó szerint!

A Ford Focus Electric modell lesz az első olyan, teljesen elektromos üzemű, ötszemélyes gépkocsi, amely 2,35 l/100km-nek megfelelő üzemanyag-fogyasztást ér el, egyben első, gyorstöltési lehetőséget biztosító, tisztán elektromos üzemű jármű: akkumulátor-csomagja 240 voltos aljzatról fele annyi idő alatt tölthető fel, mint a Nissan Leaf. Mindezen felül a Focus Electric modellhez kifejlesztett, speciális MyFord Touch® SYNC® kommunikációs technológia révén a vezető könnyedén kiterjesztheti az autó hatótávolságát. A MyFord® Mobile okostelefonos alkalmazás, illetve webportál segítségével, az ezeken keresztül elérhető, innovatív és gazdaságos töltési megoldások révén az ügyfelek megfelezhetik elektromos energia költségeiket. A Ford húsz éve kutatja és fejleszti az elektromos üzemű járművek hardver- és szoftver-technológiáját, így a Focus Electric kialakításában és szerkezetében kiforrott járműnek tekinthető. A Ford hozzávetőlegesen 500, nevére bejegyzett szabadalmat, valamint további több száz, szabadalmi bejegyzés alatt álló technológiát alkalmazott az új Focus Electric, valamint egyéb, részben vagy teljesen elektromos üzemű gépjárművek fejlesztése és gyártása során. Észak-Amerikában a reménybeli ügyfelek idén november óta adhatják le megrendelésüket a 2012-es modellévi Focus Electric modellre a Kalifornia, New York és New Jersey államokban működő, az elektromos üzemű modellek értékesítésének speciális követelményeit teljesítő márkakereskedésekben. 2012 során, a gyártás felfuttatásával párhuzamosan a Focus Electric további 15 piacon válik elérhetővé, és az év végén a tervek szerint megérkezik Európába is.

A teljes cikk itt olvasható.

Ajánlott tartalom

Rekord szinten a hazai elektromos autó forgalomba helyezések

A negyedével csökkenő teljes piaci forgalom közepette nőtt az elektromos járművek részaránya az Európai Unióban az első negyedévben forgalomba helyezett új autók között - derül ki az európai autógyártó vállalatok szakmai képviselete, az ACEA kedden publikált jelentéséből.