Kezdőlap / Rovatok / Zöldinfó / Klímaváltozás / Az éghajlat gyilkosok: tagadók és a titkos kemikáliák (+ videó)

Az éghajlat gyilkosok: tagadók és a titkos kemikáliák (+ videó)

A Rolling Stone magazin nemrég állította össze a 17 legszennyezőbb kémiai anyag és felmelegedés tagadó toplistáját, akik és amelyek nagymértékben akadályozzák a globális felmelegedés megfékezését.

A listán szerepel a Massey Energy elnök-vezérigazgatója, Don Blankenship –aki az Appalache-hegység olvadásáért is felelős, valamint a tudós Fred Singer, a klímatagadó James Inhofe szenátor és a milliárdos testvérpár, Charles és David Koch is.

A Newscorp vezérigazgatója, Rupert Murdoch szintén helyet kapott a listán, ahogy a milliárdos Warren Buffet is, aki szidta már eleget Obama éghajlat jogszabályait, sőt, még banki ügyletekbe is keveredett a téma kapcsán.

A videót itt tekintheti meg!
Warren Buffet
A szabályozási rendszer kiskapu lehetővé tették, hogy az elmúlt 27 évben vegyi anyagok közel kétharmadát bevezethessék a piacra és mindezt titokban is tarthassák.
A Környezetvédelmi Munkacsoport egyik új jelentése szerint kiderül, hogy az 1976-os mérgező anyagokra vonatkozó cikk embargó, olyan „üzleti titok”, melyhez az embereknek nincs hozzáférésük, és mindössze a létező anyagok egynegyedéről szerezhet tudomást.
A csoport elemzése szerint a titoktartás közvetlen veszélyt jelent az emberi egészségre, az információzárolás olyan termékekre is vonatkozik, melyek kifejezetten gyermekek számára készültek.

Ajánlott tartalom

A klímaváltozás enyhítésére szólították fel tudósok a kormányt és a parlamentet Horvátországban

Ötszázötven tudós írta alá azt a felhívást Horvátországban, amelyet kedden adtak át a kormánynak, a parlamentnek, valamint az illetékes minisztériumnak, és amelyben arra szólítják fel őket, hogy mielőbb cselekedjenek a klímaváltozás enyhítéséért - írta a helyi sajtó.