Az eBay fizetne régi elektronikai eszközeinkért?

Ha lapul a szekrény alján olyan elektromos használati tárgy, melyet ajándékba kaptunk, de nem használjuk, vagy már korszerűtlen és újat szeretnénk helyette, vagy akár meghibásodott és már csak a szemétben végezné, akkor itt egy jó hír: az eBay szívesen fogadja ezeket az eszközöket – és még fizet is értük!

Az eBay internetes portált jobbára csak aukciós felületéről ismerjük. Ezen a felületen is megpróbálkozhatunk megszabadulni felesleges használati tárgyainktól, azonban az már a szerencsén múlik, hogy egyáltalán sikerül-e túladni kacatjainkon, és persze az is, hogy a potenciális vevő milyen összeget hajlandó cserébe kifizetni. Azonban a cég már rendelkezik egy Instant Sale („azonnali eladás”) felülettel is, amely kifejezetten arra való, hogy régi elektronikai árucikkeket vásároljon fel. Az Instant Sale szolgáltatás 2010-ben indult, és teljesen külön áll az átlagos árveréses résztől. Ezen keresztül egy megajánlott összeget kaphatunk akár működő, akár működésképtelen eszközeinkre annak függvényében, hogy milyen pontos és valósághű leírást csatolunk hozzájuk. Ezután a PayPal rendszeren át rögtön kézhez is kapjuk a pénzösszeget, és az eBay régi kütyüinket vagy eladásra bocsájtja, vagy pedig újrahasznosítja. A cég a postaköltséget is állja, és ha esetleg valami mégsem lenne rendjén, még mindig egyszerűbb az ügyfélszolgálattal kapcsolatba lépni, mintha az aukciós felületen kellene lenyomozni egy felhasználót.

ebay instant sale
Az MSN Money nemrégiben indított egy felmérést az áru-visszavásárló szolgáltatók között, és úgy találta, hogy az eBay Instant Sale olyan konkurenseket előzött meg számos tekintetben, mint a BestBuy, a BuyMyTronics.com és más nevek. Az eBay kampányába pedig az is mindenképpen beletartozott, hogy március 26-án New Yorkban sor került egy Instant Sale partira, melynek során a helyiek nemcsak, hogy egyszerűen átadhatták felesleges eszközeiket, de még egy 5 és 100 dollár (kb. 1000 és 22000 Ft) közötti értékű ajándékutalvánnyal is gazdagodtak.

Ajánlott tartalom

Már 7,5 tonnánál jár a használt mobiltelefonokat visszagyűjtő kampány eredménye

A több mint 5 éve futó "Passzold vissza, Tesó!" kampányban mára 1111 gyűjtőpont részvételével, több mint 7,5 tonnányi használaton kívüli mobiltelefon gyűlt össze - közölte a KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdaságért szerdán az MTI-vel.