Az Aston Martiné az első hidrogénes versenyautó

Az angol márka bejelentette, hogy rajthoz állítja egy közelgő nürnburgringi versenyen a régóta fejlesztett Hybrid Rapide S autóját. A verseny az első zéró károsanyag-kibocsátású autóknak rendezett 24 órás nagydíj lesz májusban.

Az Aston Martin, amely mellesleg idén 100 éves, régóta együtt dolgozik az Alset Global nevű céggel egy olyan prototípus fejlesztésén, amelyben egy 6.0 literes V12-es motor dolgozik, akár hagyományos benzinesként, akár telejesen hidrogén üzemmodban, akár vegyes használatban. A kocsi menettulajdonságai továbbra is kiválóak: 4.9 másodperc alatt 0-100-ra és a 300 Km/h-ra feletti végsebesség.  A kocsi szerkezeti érdekességei a hidrogéntároló cellája, a módosított motorvezérlés. A hidrogéntároló szénszálas anyagú, amely összesen 3,5 kilogramm hidrogént tárol 350 Bar nyomáson. A tartályokból kettő a versenyző mellett, kettő a csomagtérben van, írja a hvg.hu.

Ajánlott tartalom

A BMW Group tervezőmérnökei bemutatják a Neue Klasse minden érzékszervet átható élményét

A milánói Salone del Mobile dizájnhét keretében a müncheni központú vállalatcsoport reflektorfénybe gurítja a jövő holisztikus vízióját.