Kezdőlap / Technológiák / Telekommunikáció / mobil / Az Apple lecserélné a tölthető akkumulátort
Tudj meg többet: Zöld informatika

Az Apple lecserélné a tölthető akkumulátort

Az Apple alternatív megoldásokat keres a konnektorhoz csatlakoztatható laptop akkumulátorok helyett, számol be a treehugger.com.

A cég érdeklődést mutat az üzemanyagcellás megoldások iránt, amit két szabadalom („Üzemanyagcella szerkezet hordozható számítógépek energiaellátásához” és „Üzemanyagcella szerkezet társítása hordozható számítógépekhez”) is alátámaszt. Az Apple szerint a hidrogén vagy más hasonló megújuló energiaforrások használatával napokig, de akár hetekig nem lenne szükség a laptopok újratöltésére. Viszont arra is rávilágítanak, hogy a terv megvalósítása nem kis nehézséggel jár, hiszen hordozható és költséghatékony töltőegység létrehozása a cél. Továbbá az sem bizonyulhat feltétlenül egyszerűnek, hogy a fogyasztókat rábírják, hogy áttérjenek az üzemanyagcellás verzióra a vezetékes árammal tölthető akkumulátorosról. Már csak azért is, mert az egyre több megújuló energiaforrás (mint nap- és szélenergia) hasznosításával az áramfogyasztás egyre kevésbé lesz környezetszennyező.

apple

apple

Ajánlott tartalom

A Samsung is megújuló energiára vált

A Samsung Electronics hivatalosan is bejelentette tervét, amelyben vállalja: 2020-ra 100%-ban megújuló energiaforrásokra áll át az Egyesült Államokban, Európában és Kínában.