Az államfő klímavédelmi kampányát méltatta Francois Hollande

Az Élő Bolygónk klímavédelmi kampányt méltatta Áder János államfőnek írt levelében Francois Hollande francia köztársasági elnök.

A levélben – amely a Köztársasági Elnöki Hivatal honlapján olvasható – a francia államfő nemcsak az állam- és kormányfők mozgósítását, hanem valamennyi állampolgár megszólítását szorgalmazta annak érdekében, hogy az ENSZ 21. éghajlat-változási konferenciáján egyetemes és kellően ambiciózus megállapodás szülessen.

Francois Hollande emellett fontosnak nevezte az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentésére és a klímaváltozáshoz való alkalmazkodásra irányuló konkrét megoldásokat. Mély meggyőződése – folytatta -, hogy a civil társadalom, az önkormányzatok és a vállalkozások fellépése segítség lehet a célok elérésében.

“Éppen ezért szívből üdvözlöm az Ön kezdeményezését, a Magyarországon az “élőbolygónk.hu” honlapon keresztül indított, az állampolgárokat célzó széleskörű kampányt, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet az éghajlat jelentette kihívásra és cselekvésre buzdítson” – írta Áder Jánosnak címezve, akinek azt is megköszönte, hogy hozzájárul az év végén Párizsban rendezendő konferencia sikeréhez, s méltatta a magyar államfő fenntartható fejlődés iránti elkötelezettségét.

Áder János köztársasági elnök május 7-én csatlakozott a környezetvédelmi tevékenységéért Nobel-békedíjjal elismert volt amerikai alelnök, Al Gore által indított kezdeményezéshez, amelynek célja: egymilliárd támogatót szerezni a párizsi klímacsúcs előtt annak érdekében, hogy ösztönözzék a világ vezetőit a klímaváltozás elleni nemzetközi összefogás megteremtésére.

Az Élő Bolygónk aláírásgyűjtő honlap elindításával (www.elobolygonk.hu) Magyarország elsőként csatlakozott ehhez a nemzetközi összefogáshoz.

Ajánlott tartalom

Stílus és funkció – Antikolt térkövek a kerttervezésben

A kertek tervezése során a növények telepítésén van a legfőbb hangsúly, de a térkövek jól átgondolt alkalmazása is számtalan lehetőséget nyújthat. Olyan lehetőségeket rejtenek, amelyekkel megújíthatjuk kerti élettereink megjelenését, és egységes stílusban, új funkciókkal bővíthetjük a környezetet.