Az 5. klímacsúcs témája: jövőnk a víz

A Klíma Klub idén ötödik alakalommal rendezi meg a klímacsúcsot szeptember 13-án. A rendezvényen a legjobb nemzetközi példák kerülnek bemutatásra, amelyek a fenntartható fejlődés egyik legfontosabb feltételére, a vízkészletek megőrzésére hívják fel a figyelmet.

Az OzoneNetwork csütörtöki Egyenlítő c. műsorának vendége Farkas Andrea, a Klíma Klub elnöke. A klub célja hozzájárulni a globális éghajlatváltozás lefékezéséhez és káros hatásainak mérsékléséhez, továbbá előmozdítani a fejlődés fenntarthatóságát így, az ivóvízkészletek megőrzését, valamint a kihalással fenyegetett állatfajok és növények védelmét. A Klíma Klub 2009 és 2012 között négy klímacsúcsot szervezett meg. A konferenciák témái az éghajlatvédelem mellett átfogták a fenntartható fejlődés más kérdéseit is.

A videó itt tekinthető meg.

Ajánlott tartalom

Súlyos környezeti pusztítást okozhatnak a tengeri hajózásra alkalmatlan orosz tartályhajók

Súlyos környezetpusztítást idézhet elő Oroszország azzal, hogy a tengeri hajózást szabályozó előírásoknak nem megfelelő olajtankereket használ a Balti-tengeren - figyelmeztetett Tobias Billström svéd külügyminiszter a The Guardian című brit napilapnak adott, csütörtökön megjelent interjúban.