Átadták a főváros első intelligens közvilágítási oszlopát

Átadták a főváros első intelligens közvilágítási oszlopát, amely az elektromos autók számára töltőállomásként funkcionál, led világítása révén villamos energiát takarít meg, infokommunikációs háttere pedig ingyenes vezeték nélküli internet (wi-fi) elérést biztosít – mondta el Marie-Theres Thiell, az ELMŰ-ÉMÁSZ társaságcsoport igazgatóságának elnöke a főváros első intelligens közvilágítási oszlopának átadásán Budapesten.

Kiemelte: az oszlopra térfigyelő kamerát és segélyhívót is építettek, az információk a főváros II. kerületének rendőrkapitányságára futnak be.     Marie-Theres Thiell hozzátette: Budapest preferált helyszín az ehhez hasonló fejlesztések számára, egy valódi világváros.

Az intelligens közvilágítási oszlop a különböző plusz szolgáltatásaival még újdonságnak számít Magyarországon, összeállításában közreműködött az ELMŰ-ÉMÁSZ, a T-Systems Magyarország Zrt., a BDK Kft. és a Hofeka Kft. – jegyezte meg az ELMŰ-ÉMÁSZ társaságcsoport igazgatóságának elnöke.

A közvilágítási oszlop prototípus, amely nemcsak a főváros, hanem az eszközt kifejlesztő cégek számára is új még, de a fejlesztés már a jövő városáról szól – közölte Láng Zsolt, Budapest II. kerületének polgármestere. Arról is beszámolt, hogy az elektromos autók a II. kerület minden parkolási övezetében ingyen parkolhatnak csütörtöktől, valamint azt is elmondta, hogy az intelligens közvilágítási oszlop révén ingyenesen elérhető wi-fit a T-Systems szolgáltatja. Rékasi Tibor, a T-Systems Magyarország Zrt. vezérigazgatója megjegyezte: az okos város koncepciójának terjesztése érdekében fontos, hogy a fővárosban minél több helyen legyen intelligens közvilágítási oszlop.

-

Hangsúlyozta: az infokommunikációs jövő energiatakarékosan lesz igazán élhető.

Ajánlott tartalom

A zöldenergia a jövő a gazdaságban, az iparban és a közlekedésben is

A zöldenergia a magyar gazdaság jövője a háztartásokban, a közlekedésben és az iparban egyaránt - mondta a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. igazgatósági elnöke vasárnap a társaság Facebook-oldalára feltöltött videóban.