Androidos különleges készülék

A mobiltelefonok és az intelligens telefonok közötti egyre gyorsuló átmenet a legtöbbünket arra készet, hogy mindig a legújabb modellt szerezzük be. De mi a teendő, ha úgy szeretnénk a frissítést, hogy közben ne károsítsuk a Földet?

 A Sprint az új okostelefonjával, amelyet az első környezetbarát Androidos készülékként titulál, valószínűleg tudja a választ. Az újrahasznosított anyagok, a napelemes töltés és az Android 2,2 Froyo platform kombinációja a Samsung Replenish-t igazi mai intelligens öko-eszközzé teszi. A készülék háza részben újrahasznosított anyagokból készült, és magának az eszköznek 82%-a újra felhasználható. A telefon teljes egészében újrahasznosított csomagolásban kapható, és nem tartalmaz semmilyen mérgező égésgátló anyagot, PVC-t vagy berilliumot. A készülék zöld képességei egy külön megvásárolható napelemes töltővel tovább fejleszthető.

A QWERTY billentyűzet és a 6 cm-es képernyő egyszerűvé teszi az internetezést és levelezést. A telefon alkalmas a GPS és Wi-Fi használatára, így az internetes böngészés még könnyebb.  A telefon segítségével böngészhet az interneten, miközben a nap tölti az akkumulátort. Az öko-tudatos és pénztárca-kímélő vásárló is nyugodt lehet, hiszen a készülék csak körülbelül 9000 Ft-ba  kerül  – ami rendkívül alacsony ár egy intelligens eszközért. Bár nem ez az első öko-telefon, a Sprint már 2008 óta elkötelezett a környezettudatosság mellett. Programja magában foglalja a működési hulladék 50%-ának újrahasznosítását, környezetminőségi normák felállítását a beszállítóival szemben, valamint azt az ígéretet, hogy csökkenti az üvegházhatást okozó gázok kibocsátását.

Ajánlott tartalom

Zöld színnel a fenntarthatóságért és a tudatosabb döntésekért

Egyedi zöld színt vezet be termékein a kulacsokat és Microdrinkeket forgalmazó Waterdrop vállalat. A feltűnő, élénk színnel a vállalat kifejezi elköteleződését a környezetvédelem és fenntarthatóság mellett, és egyben szeretné felhívni a figyelmet a környezettudatosabb életmód fontosságára, és a választás lehetőségére.