Kezdőlap / Technológiák / Épületek / Amerikában a tengeri-szélerőművekben látják a jövőt
Tudj meg többet: Szélenergia

Amerikában a tengeri-szélerőművekben látják a jövőt

Az amerikai belügyminisztérium és az Energiaügyi Minisztérium a napokban jelentette be, hogy 2050-ig 86 gigawattos tengeri-szélerőmű kapacitást létesítene.

A Block Islandon épített turbina-rendszer, amely az Egyesült Államok első tengeri-szélerőműve, Block Island partjaitól 6 kilométerre helyezkedik el az Atlanti-óceánban. A 30 megawattos projekt annyira sikeresnek bizonyult, hogy az ellátásbiztonság növelése érdekében további kapacitásokat fognak építeni.

Az amerikai Energiaügyi Minisztérium által kiadott Wind Vision tanulmány arra világít rá, hogy a szélenergia fokozottabb felhasználásával az Egyesült Államok képes lenne tartani terveit, amely szerint 2020-ra az évi átlagos energiatermelésük 10 százaléka megújuló energiaforrások felhasználásával történik majd. A tanulmány leírja, hogy jelenleg az éves energiatermelésük 4,7 százalékát adják a szélturbinák. A tervezett 86 gigawattos projekt – teljesítményét tekintve – csaknem háromezerszerese a Black Islandon épített erőműrendszernek. A tervek elfogadásával egyértelművé vált, hogy az Egyesült Államok jelentősen növelné megújulóenergetikai kapacitásait. Az Energiaügyi Minisztérium szerint a kapacitásbővítés nagymértékben csökkentené az ország energiatermelésből fakadó károsanyag-kibocsátását. Emellett körülbelül 160 ezer munkahelyet teremtene, írja a smartinvest.hu.
Kövessen minket FACEBOOKON is!

Ajánlott tartalom

Az amerikai Ohio államban bezárnak egy lezárt atomerőműhöz közel fekvő iskolát

Az amerikai Ohio államban bezárnak egy már lezárt atomerőműhöz közel fekvő iskolát, mert az intézményben, illetve annak közelében radioaktív anyagokat észleltek.