Kezdőlap / Rovatok / Zöldinfó / Környezetvédelem / Amazonas túra otthonról

Amazonas túra otthonról

A Google kamerás autói először csak az utcákat rótták, majd lassanként a sarkvidékeket is célba vették, csak úgy, mint a víz felszíne alatti ausztrál korallzátonyokat.

A következő állomás pedig nem más, mint az Amazonas-medence, melyet már otthonról is megcsodálhatunk a Google Street View-n keresztül. A projekt több mint 50.000 fényképet foglal magában, melyet a Google Street View egy összefüggő, háromdimenziós térképpé fércelt össze. A képeken az Amazonas mellékfolyójának, a Rio Negronak a térségét csodálhatjuk meg a számítógép képernyőjén keresztül: képzeletben felcsónakázhatunk az Amazonason, ellátogathatunk a környékbeli falvakba és bebarangolhatjuk az esőerdőt. A különleges élményt a Google és a Fundação Amazonas Sustentável (FAS) környékbeli környezetvédelmi alapítvány együttműködése teszi lehetővé, és közös munkájuknak köszönhetően a világ egy olyan része vált „bejárhatóvá”, amelyet csak keveseknek adatott meg személyesen is meglátogatni. A két szervezet reményei szerint a projekt arra is felhívja a figyelmet, hogy ezt a csodálatos tájat érdemes megőrizni a jövő generációi számára.

Ajánlott tartalom

Július 1-jétől megkezdik az illegális hulladéklerakók felszámolását

Július 1-jétől életbe lép a klíma- és természetvédelmi akcióterv első pontja, megkezdik az illegális hulladéklerakók felszámolását.