Alternatív hajtású járművek versenye Budapesten

Alternatív hajtású járművek felvonulására és kiállítására várják az érdeklődőket szombaton az Andrássy úton, vasárnap a járművek versenyre is kelnek egymással.

A futamon résztvevő autók pénteken érkeznek a fővárosba a Magyar Villamos Művek (MVM) székházához, hogy megtegyék a technikai előkészületeket. Másnap reggel 9 órakor rendőri felvezetés mellett indulnak el a különleges járművek a város szívébe, hogy a Nemzeti Vágta helyszínét is érintve beálljanak a box-utcába az Oktogonon, ahol az érdeklődők egész nap megszemlélhetik őket. A látogatókat a megújuló energia egyéb felhasználási módjaival foglalkozó interaktív bemutatók, a kisebbeket animációs programok, meseszínház és öko-mese is szórakoztatja. Vasárnap reggel 8 órakor megkezdődnek az időmérő edzések, majd 13 órakor Tarlós István főpolgármester és az MVM Csoport elnök-vezérigazgatója, Baji Csaba indítja el az első európai fővárosi Alternatív Hajtású Járművek Versenyét, az MVM Energia 2.0 Futamot – közölte a szervező az MTI-vel. A versenyen közel 40 jármű, napelemes autók, különleges prototípusok, átalakított szériaautók, elektromos versenyautók, gokartok és motorok mérik össze “erejüket” az Andrássy út Bajcsy-Zsilinszky út és Opera közötti szakaszán. A futam fővédnöke Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter.

Ajánlott tartalom

Februárban megcsappant az elektromos autók eladása

Februárban 10,1 százalékkal nőtt éves összevetésben a forgalomba helyezett új autók száma az Európai Unióban. A legnépszerűbb választás továbbra is a benzinüzemű kivitel volt, a második legnépszerűbb pedig a hibrid-benzines. Az akkumulátoros elektromos autók részesedése februárban nem változott az egy évvel korábbihoz képest, elmaradt viszont a tavalyi átlagtól.