Általános iskolás program a parlagfű ellen

Egyre többen szenvednek a parlagfűtől, ezért a Vidékfejlesztési Minisztérium ismeretterjesztő tananyagot dolgozott ki a felső tagozatos általános iskolásoknak az “allergiások réméről”.

Egyre többen szenvednek a parlagfűtől, ezért a Vidékfejlesztési Minisztérium ismeretterjesztő tananyagot dolgozott ki a felső tagozatos általános iskolásoknak az “allergiások réméről”. A “Parlagfűmentes Magyarországért” Tárcaközi Bizottság megbízásából készült, három tanórára elosztható program letölthető a Sulinet honlapjáról is. A kiadvány célja, hogy a diákok elsajátítsák az allergiával kapcsolatos – elsősorban a pollenallergiára, azon belül pedig a parlagfűre, mint a legelterjedtebb allergiát okozó gyomnövényre vonatkozó – alapvető és legszükségesebb információkat. A könyvből szerzett ismeretek hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a fiatalok tudatos felnőttekké válva fel.

Ajánlott tartalom

Pécs európai küldetési címkét kapott a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért

A klímasemleges és intelligens városokra vonatkozó uniós program keretében 23 város, köztük Pécs kapta meg az európai küldetési címkét a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.