Kezdőlap / Rovatok / Zöldinfó / Állatvédelem / Állatvédelmi felvonulás Budapesten

Állatvédelmi felvonulás Budapesten

Állatokkal vonultak fel a résztvevők a budapesti Andrássy úton az Állatok Világnapja alkalmából szervezett felvonuláson és megemlékezésen.

Vasárnap délelőtt a Magyar Állatvédő és Természetbarát Szövetség (MÁTSZ), a Szent Ferenc Állatotthon Alapítvány, a Fauna Alapítvány és a Noé Állatotthon Alapítvány által rendezett felvonuláson mintegy 300 ember vett részt sok kutyával és egyéb állatokkal: macskával, vadászgörénnyel, patkánnyal, szamárral, nyúllal és lámával. A demonstráció résztvevői a Bazilika mellett gyülekeztek, ahol több, arra érdemes állatvédő kitüntetést vehetett át. 11 óra környékén idult el a menet, amely végigment az Andrássy úton, egészen a Hősök teréig. Ez utóbbi helyszínen Schneider Kinga a Noé Állatotthon Alapítvány nevében mondott beszédet  egy általa megmentett birka társaságában. A szónok az egy évvel ezelőtti devecseri vöröiszap-katasztrófa állat áldozataira és az idén szeptemberben szintén a Hősök terén megrendezett Magyar Vágtán megsérült, majd elaltatott lóra emlékezett meg. Utána a demonstráció résztvevői mécseseket helyeztek el a téren.

Ajánlott tartalom

Betétdíjas üvegvisszaváltó rendszer jöhet?

A betétdíjas üvegvisszaváltási rendszer bevezetésének lehetőségéről szóló kutatás eredménye szerint a megkérdezettek jelentős része a visszaváltó automaták elhelyezését támogatja, melyeket elsősorban nagyáruházakban látnának szívesen - hangzott el hétfőn a veszprémi Pannon Egyetemen a kutatás eredményeit bemutató rendezvényen.