Állatvédelemért felelős megbízottat nevezett ki a főpolgármester

Állatvédelemért felelős főpolgármesteri megbízottnak nevezte ki Szabó Rebeka zuglói alpolgármestert Karácsony Gergely főpolgármester – tájékoztatta Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatala csütörtökön az MTI-t.

Szabó Rebeka társadalmi munkában látja el a feladatot – közölték. A Főpolgármesteri Hivatalban több hónapos előkészítő munka zajlott az állatvédelemmel kapcsolatban, és ez a folyamat most új lendületet kap, elkezdődik a kampányban beharangozott állatvédelmi charta pontjainak megvalósítása – olvasható a közleményben. Hangsúlyozták: a főváros vezetőségének kiemelten fontos téma az állatvédelem, ezért a charta első pontja egy felelős főpolgármesteri megbízott, “ombudsman” kinevezése volt, amely most teljesült. Már folynak az egyeztetések egy kedvezményes ivartalanítási program indításáról, valamint ősszel összehívják az állatvédelmi civil kerekasztalt is – írták.

Ajánlott tartalom

Pécs európai küldetési címkét kapott a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért

A klímasemleges és intelligens városokra vonatkozó uniós program keretében 23 város, köztük Pécs kapta meg az európai küldetési címkét a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.