Állatvédelem a közösségi oldalakon

Az állatok elemi igénye, hogy szabadon élhessenek, jó közérzetük biztonsága minden ember erkölcsi kötelessége. Az állatvédelem társadalmilag elvárt, hasznos tevékenység.

Legfontosabb alapvetése, a megelőzés. Napjainkban szinte divat ritka állatokat tartani. A problémát azt jelenti, hogy az emberek nem rendelkeznek kellő tudással az ellátásukhoz. Az állattok megfelelő tartásához a világhálón sok hasznos információt lehet ellesni. Az állat bántalmazás elleni harcot azonban az internet negatívan is befolyásolhatja. A közösségi oldalakra feltöltött felkavaró állatkínzásos fotók magát a cselekedetet reklámozhatják. Az OzoneNetwork szerdai Egyenlítő című műsorának vendége, Both Zoltán vadállatbefogó elmondása szerint gyakori eset, hogy a külföldi kisállat börzéken veszélyes hüllőket fillérekért vásárolnak meg. Ezeknek az állatoknak a tartása itthon biztonsági szabályokhoz kötött, amikkel a gazdák sok esetben nincsenek tisztában. Ennek következtében egyre több emberre veszélyes állat kallódik el, befogásuk pedig szakmai tudást igényel.

Ajánlott tartalom

Karcsúsít a JYSK: évi több tonna alumíniumot és több mint 40 konténert spórolnak meg

Változás jön a JYSK bizonyos termékeinél: a dán vállalatnál a paplanokat ezentúl máshogyan csomagolják, ezzel annyit helyet spórolnak meg, hogy évente több mint 40 konténerrel kevesebbet használnak majd. A kerti székekről pedig eltűnik egy alumínium díszítő elem, amivel évente 22 tonnával csökken a felhasznált alumínium mennyisége.